PRIRODNO

Ova maska briše 10 godina sa lica preko noći: Pravi se od samo 2 sastojka, a uklanja i najdublje bore! (RECEPT)

Ova čudotvorna maska briše čak i one najdublje bore, zateže kožu, vraća joj sjaj i dubinski hidrira

Nega
Autor:
Ova maska briše 10 godina sa lica preko noći: Pravi se od samo 2 sastojka, a uklanja i najdublje bore! (RECEPT)
Foto: Shuterstock

Zamislite da ne morate da trošite pare na skupe trentmane i kreme, a da vam lice izgleda mladoliko, zategnuto i sjajno. Dobra vest je da je sve to moguće zahvaljujući ovoj maski za lice.

Sve što vam je potrebno možete naći u bilo kom marketu, a osim toga vrlo je jednostavna za pripremanje. Uštedećete vam i novac i vreme, a rezultati će vas iznenaditi. Zbog sastava i svojstava koje imaju sastojci ove maske, šargarepa i med, i dermatolozi je preporučuju kao deo rutine nege kože. Dokazano ublažava i najdublje bore i hrani lice.

Šargarepa je izuzetno bogata betakarotenom čija su pozitivna svojstva svima dobro poznata. On je nezaobilazan sastav gotovo svake kreme za zaštitu od sunca i UV zračenja.

Narandžastu boju mrkvi daje karotin, kojeg ni u jednom drugom povrću nema u tolikoj meri.

Karotin blagotvorno deluje na kožu, naročito suvu, kao i lomljive nokte i kosu. Iz te supstance nastaje veoma važan vitamin A, koji se u velikoj meri nalazi u šargarepi. Ovaj vitamin ne zovu bez razloga „vitamin mladosti“. U kombinaciji sa medom – ovi nutrijenti daju fantastičan rezultat u borbi protiv bora ali i hidriraju i hrane kožu te vraćaju joj blistavost i elastičnost.

Šargarepa obiluje i drugim vitaminima. To su pre svega vitamini grupe B (B1, B2, B5, B6) i PP, D, E i H.

Dakle, za pripremu su vam potrebne 2 kašike meda i jedna veća šargarepa.

  • Šargarepu dobro operite i ogulite a zatim je sameljite u blenderu dok se ne pretvori u kašu, dodajte med i sve još jednom dobro izmešate da masa postane ujednačena. Nanesite na celo lice u debljem sloju i ostavite da deluje 30 minuta. Kožu zatim isperite mlakom vodom.
foto: Shuterstock

Efekti se vide nakon mesec dana ukoliko masku nanosite 2 puta nedeljno na lice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs