MAGIČNI SASTOJAK

Sastojak koji svi imamo kod kuće je spas: Tretmani koji će preporoditi kožu, kosu i nokte iz korena!(RECEPT)

Blagotvorna svojstva sode bikarbone poznata su odavno, ali ono šta ona može učiniti za vašu kožulica i tela, kosu, nokte – je nemerljivo!

Nega
Autor:
Sastojak koji svi imamo kod kuće je spas: Tretmani koji će preporoditi kožu, kosu i nokte iz korena!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Pored toga što je izuzetno korisna, soda je i izuzetno jeftin sastojak, pa će vam uštedeti dosta novca u odnosu na skupe kozmetičke preparate i tretmane.

Evo kako da koristite sodu bikarbonu za različite regije vašeg tela:

Pranje lica Jedan od načina da koristite sodu bikarbonu za negu kože jeste da je koristite kao sredstvo za pranje lica. Kombinujte dve kašičice sode bikarbone i jednu kašičicu tople vode i od toga napravite smesu nalik pasti. Umijte lice toplom vodom i nanosite pastu na lice nežnim, kružnim pokretima. Lagano utljavajući u kožu. Nakon par minuta lice isperite mlakom vodom.

Piling Sodu bikarbonu možete je koristiti i kao piling. Potrebno je da pomešate 15 grama sode bikarbone, 30 grama ovsenog brašna i 20 ml vode, sve to dobro izmešate dok masa ne postane kompaktna i nanosite na lice. Ovaj piling otklonice mrtve ćelije sa površine kože i podstaći cirkulaciju, što će dovesti do poboljšanja tonusa kože.

Kupka za stopala Koži stopala često zna biti veoma zapuštena i teška za održavanje, jer koža stopala dosta trpi i zna da bude zadebljana i gruba. Međutim, uz pomoć sode bikarbone, koža stopala može biti mekana i negovana. Potrebno je da na tri litre vode dodajte 70 grama sode bikarbone i u tu mešavinu potopite stopala na pola sata. Nakon toga pete i druge kritične delove stopala istljajte četkom ili kamenom za pete, isperite stopala pod mlazom mlake vode inamažite ih hidratantnom kremom u debljem sloju.

Kupka za detoksikaciju Kupke za detoksikaciju su odličan način da se iz organizma izbacite neželjeni nagomilani toksini, što će koži vratiti zdrav sjaj i tonus . Za ovu kupku potrebno vam je da sodu bikarbonu (80-140 grama) i 140 grama gorke soli izmešate u kadi napunjenoj toplom vodom. Lezite u kadu, opustite se i ostanite oko pola sata u rastvoru, kako bi stigao da adekvatno deluje.

Soda za nega noktiju Sodu bikarbonu možete koristiti i za čišćenje noktiju i nokatne ploče, između ostalog, jer je odlična u eliminisanju gljivica koje često napadaju nokte, posebno na nogama. Za čišćenje noktiju potrebno je da na nokte pospete malo sode bikarbone i dobro izribajte četkicom (vodite računa da četkica ne bude preoštra, da ne ošteti nokatnu ploču). Za tretman gljivica na noktima, pomešajte dve kašičice sode bikrabone i jednu kašičicu vode, kako biste dobili pastu, koju ćete naneti na celu površinu nokta i kožu oko njega. Ostavite da odstoji desetak minuta i ponavljajte tretman dva do tri puta dnevno, sve dok ne eliminišete gljivice u potpunosti.

Maska protiv akni Soda bikarbona je odličan u borbi protiv akni i upalnih procesa na licu. Ukoliko imate problema sa aknama, bubuljicama i upalnim rekcijama na koži – soda je rešenje. Nakon pranja lica, pomešajte malo sode bikarbone sa toplom vodom kako biste dobili pastu koju ćete naneti na lice. Ostavite je da odstoji pet do deset minuta i isperite mlakom vodom. Soda bikarbona ne samo da će dubinski očistiti kožu i zapušene pore, već će je i omekšati i vratiti joj zdravu boju i tonus.

(Stil.kurir.rs/minimagazin.info)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs