TAJNA MLADE KOŽE

Japanski tajni sastojak za savršenu i mladoliku kožu: Sastojak ove maske izbrisaće deceniju sa vašeg lica! (RECEPT)

Koža japanskih žena može za svoju mladolikost, svežinu i ten da zahvali ovom sastojku

Nega
Japanski tajni sastojak za savršenu i mladoliku kožu: Sastojak ove maske izbrisaće deceniju sa vašeg lica! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Jedan od najefikasnijih kozmetičkih "tajnih" sastojaka, koji je dobrim delom razlog zašto Japanke imaju savšen ten i kožu bez bora je zeleni čaj.

Pored toga što je odličan za kožu, zeleni čaj je, kada ga pijete, odličan i za detoksikaciju, ubrzavanje metabolizma, sagorevanje masti, prevenira srčana oboljenja, a ima i antikancerogeno dejstvo.

Zeleni čaj izvućiće višak toksina iz vaše kože, pročistiće pore, otkoniti mrtve ćelije sa površine kože lica, zategnuti i nahraniti je neophodnim vitaminima. Koža če biti čvršća, elastičnija, nahranjena, a ten ujednačeniji i blistaviji uz pomoć ove maske za lice sa zelenim čajem.

Potrebni sastojci za masku:

· Jedna kašika sitno iseckanog zelenog čaja (ne industrijski)

· Pola kašike kakao praha (organski, bez šećera)

· Jedna kašičica meda

· Kašičica kokosovog ili maslinovog ulja

· Vruća voda (oko 80°С)

U masku takođe možete dodati nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja, sok od limuna, kapi vitamina E koji su takođe dobri za vašu kožu.

Priprema:

Pomešajte zeleni čaj sa kakaom, a zatim mešavinu prelijte vrućom vodom, kako biste dobili gustu i pomalo suvu smesu.

Ostavite masku da se ohladi do temperature koja je ugodna za kožu, a onda dodajte med i dobro umešajte da masa postane kompaktna. Ako se desi da vam je maska postala previše gusta, dodajte slobodno još malo vode i/ ili ulja dok ne dobijete odgovarajuću gustinu.

Masku nanesite na očišćenu kožu i ostavite da stoji oko 20 minuta, a zatim lice isperite hladnom vodom, kako bi se pore brže zatvorile.

Preporučuje se da ovu masku stavljate tri puta nedeljno tokom dva meseca, kako bi dobili maksimalne željene efekte, a zatim je redovno koristite jednom nedeljno.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs