Morska so je nezamenjiv dodatak našoj ishrani, nastaje prirodnim procesom isparavanja slane morske vode. Ono što je važno znati jeste da je morska so mnogo više od dodatka jelima – ona zapravo ima brojna lekovita svojstva i može sprečiti nastanak brojnih oboljenja od kojih neka imaju potencijalno fatalan ishod.

· Morska so ima alkalizujući efekat u našem organizmu i na taj način pomaže u balansiranju nivoa kiseline u telu i tako eliminiše potencijalne rizike fatalnih bolesti.

· Morska so jačaimuni sistem, čime naš organizam postaje rezistentniji na razne bolesti kao što su upale, alergije, virusi...

· Naučno je dokazano da morska so ima veoma jak uticaj na kardiovaskularni sistem. Redovno konzumiranje morske soli smanjuje nivo trigliceriga, lošeg holesterola i nivo krvnog pritiska. Takođe se pokazala jako delotvorna kod stanja nepravilnog i ubrzanog rada srčanog mišića.

· Morska so snižava nivo šećera u krvi i na taj način utiče na različite metaboličke poremećaje, poput dijabetesa.

· Morska so bogata je kalijumom, a ovaj mineral ima nezamenjivu ulogu u našem telu, jer se, između ostalog, akumulira u kostima koje mogu trpeti oštećenja usled nedostatka ovog minerala. Morska so u ishranu možete doprineti prevenciji osteoporoze i drugih oboljenja koštanog

(Stil.kurir.rs)

Ovaj prirodni začin mnogo je više od začina - saznajte šta sve može da učini za vaše zdravlje