Da bi se zaštitili od nastanka raka ishrana onkologa je vrlo kontrolisana. Postoje neke namirnice koje pogoduju našem telu i koje treba što češće jesti kako biste sačuvali zdravlje, ali i one koje se nalaze na crnoj listi.

Dobro pročitajte i zapamtite ove savete onkologa:

Nemački doktor Antoni Bergam koji radi u kliničkom centru u Hamburgu savetuje da što češće jedete hranu bogatu vlaknima. Crveno meso nikao ne jedite više od 2 puta nedeljno.

Prema njegovim rečima, prekomerna konzumacija govedine i svinjetine povećava rizik odraka debelog creva, a to je i naučno dokazano.

Osim toga, veza nastanka raka i konzumacijašećera je usko povezana. Od napitaka savetuje konzumiranje vode i nezaslađenih čajeva. Sokovi prepuni šećera su naročito loši za zdravlje.

Rafinisani proizvodi, prepuni veštačkih aroma dobijaju jedno veliko ne od strane ovog onkologa.

"Svaki onkolog će vam reći da njih treba zaobilaziti u širokom luku", kaže on.

"Ukolio imate veliku potrebu za šećerom najbolje bi bilo da posegnete za nekim voćem". zaključuje doktor.

(stil.kurir.rs)

Pažljivo pročitajte ovaj tekst