Narodna medicina

Očistite creva, jetru i krvne sudove pomoću cvekle: Izbacite viruse, osnažite imunitet! (RECEPT)

Cvekla se smatrala sokom života, stoga je obavezno uključite u ishranu

Nutricija 10.02.2020. - 17:04h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Profimedia

Cvekla sadrži ogromnu količinu korisnih elemenata u tragovima koji zasićuju organizam. Takođe je bogata vlaknima koja pozitivno deluju na organe  i krvne sudove, digestivni trakt i oslobađa jetru od toksina. Detoksikacija vaskuolarnog sistema pomoću cvekle, sprečiće razne bolesti. 

 

Šta može cvekla?

 

 

Kako očistiti krve sudove cveklom?

 

Jedite salate, sokove i čajeve od cvekle. 

 

Pripremite tinkturu: 1 kg cvekle, izrendajte pa u nju sipajte 3 litra vode, dodajte malo koprive i rena. Ostavite da odstoji preko noći pa procedite i pijte 3 do 4 puta dnevno, mesec dana. Svaki dan novo povrće stavljajte u vodu. 

 

Isti efekat ima ako 45 grama cvekle očistite i izrendate, pa dodajte 20 grama brusnice i nalijete hladnu vodu. Ostavite dva sata da odstoji, a zatim procedite dodate med i pijete dobijeni sok, pola sata pre jela.  

 

Salata od sveže cvekle imaće isti učinak. Samo izrendajte cveklu, začinite je i jedite je svaki dan tokom 2 nedelje, a nakon toga napravite pauzu.

 

Kako očistiti creva cveklom?

 

Postoje dve varijante: jedna je da svaki dan jedete po jednu kuvanu  cveklu kao salatu. 

 

Druga varijanta je da izrendate cveklu, malo đumbira i dodate malo ruzmarina, pa sve prelijete sa haldnom vodom. Ostavite da odstoji par sati, procedite i pijete taj sok u toku dana. 

 

Samo na ovaj način iz creva možete da izbacite toksine, so i masti.

 

Kako očistiti jetru sa cveklom?

 

Da biste očistili jetru, jedite cveklu i kefir. Ovo je izuzetno efikasno, ali i agresivno čišćenje jetre. Tokom dana morate da pojedete  kilogram kuvane cvekle, i popiti oko litar kefira dnevno. Nikako ne pijte kefir dok jedete cveklu. Podelite ovo u pet do šest obroka. Takođe morate da pijte 1 litar čiste vode tokom dana.

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs