Ne može da škodi

Nemački narodni lek: Sistemski čisti arterije od naslaga holesterola, sprečava srčani udar! (RECEPT)

Zbog plaka u arterijama, snabdevanje organa krvlju je lošije, što naročito nepovoljno utiče na mozak

Lepi & Zdravi
09:34h Autor:
Nemački narodni lek: Sistemski čisti arterije od naslaga holesterola, sprečava srčani udar! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Starenje i loša ishrana kad tad će uzeti svoj danak. Vremenom se krvni sudovi "istroše", postaju manje elastični, a njihovi unutrašnji zidovi postaju obloženi holesterolom.

Zbog toga je snabdevanje organa krvlju lošije, što naročito utiče na mozak, a ubrzo može doći i do pojave visokog krvnog pritiska. Sve to zajedno povećava rizik od moždanog i srčanog udara, kao i od mnogih hroničnih bolesti.

Zato se prepuručuje da lečite uzrok, a ne posledicu - dakle, prvo morate očistiti arterije. Jedna od najpopularnijih metoda jeste lek iz nemačke narodne medicine, koji navodno uklanja sve naslage holestrola i kalcijuma iz arterija.

Potrebno je: 4 limuna, komadić đumbira, 2 litra vode, 4-5 čenova belog luka, 2 kašike meda.

Priprema: Operite dobro limun, a zatim ga prelijte vrelom vodom, kako bi se uklonile sve naslage sa kore. Zatim isecite limun na tanke kolutove ili ih sameljite zajedno sa korom.

Pila je ovaj napitak svako jutro: Nakon 2 nedelje se prepolovila! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Oljuštite đumbir i beli luk, pa i njih sameljite ili izblendujte. Limun stavite u jednu staklenu posudu zapremine tri litra. Dva litra vode prokuvajte i ohladite na 60 stepeni. Dodajte beli luk, đumbir i med. Sve lepo izmešajte i odmah sipajte u teglu s limunom. Lek je spreman nakon što odstoji dva sata.

Primena: Konzumirajte svakog dana na prazan stomak 100 ml ujutro i uveče, najduže tri nedelje. Nakon toga mora se napraviti pauza od nedelju dana, pa se ponavlja tokom četiri nedelje, s tim što se sada pije jednom dnevno, ili ujutro ili uveče.

Prve rezultate trebalo bi da osetite za 10 do 14 dana. Čuvajte u frižideru, a pre upotrebe malo zagrejte u posudi s toplom vodom.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs