Narodna medicina

(ISPRAVKA) PAŽNJA! Ova biljka NE UBIJA ĆELIJE RAKA!

Ovim putem želimo da demantujemo tekst u kojem smo naveli da Artemisinin, "Artemisia Annua" ili biljka pelin uništava ćelije raka

Saveti stručnjaka
11:18h Autor:
(ISPRAVKA) PAŽNJA! Ova biljka NE UBIJA ĆELIJE RAKA!
Foto: Shutterstock

Iako je naš portal u prvobitnoj verziji teksta (25.01.2020. godine) preneo da biljka pelina "ubija 98 odsto ćelija raka za 16 sati", naknadnom analizom fekt-čekera utvrđeno je da ova istraživanja NISU POTPUNA, TE DA NISU ISPITANA NA LJUDIMA.

Stoga se izvinjavamo čitaocima koje smo doveli u zabludu i unosimo potrebne ispravke u tekst:

Pažnja pelin neće uništiti ćelije raka u plućima za 28%, i ona u kombinaciji sa gvožđem NEĆE uništiti ćelije raka.

Eksperiment dokazuje da pelin nema negativan uticaj na zdrave ćelije pluća. U prošlosti je pelin korišćen kao moćno sredstvo za lečenje malarije, ali sada je naučno dokazano da je ova biljka efikasna i u borbi protiv raka, ali još NIJE ISPITANA NA LJUDIMA.

U člancima o efikasnosti slatkog pelina u lečenju raka, pominju se zapravo rezultati tri zasebne naučne studije. Prva studija na koju se članci referiraju objavljena je 2001. godine u magazinu Life Sciences. U toj studiji se navodi da su rezultati ove studije pokazali da je kombinacija jedinjenja “holotransferina (koji se vezuje za transferinske receptore za transport gvožđa u ćelije), dihidroartemisinina (forma artemisinina koji je rastvorljiviji u vodi)” imala značajan efekat na ćelije raka dojke. “Nakon osam sati, ostalo je samo 25 odsto ćelija raka. Kada je prošlo 16 sati, skoro sve ćelije su bile mrtve”, navodi Univerzitet u Washingtonu, ali ovo istraživanje NIJE SPROVEDENO NA LJUDIMA, KAO NI NA ŽIVOTINJAMA!

"Generalno, rezultati studije pokazuju da pelin kontroliše reproduktivni rast ćelija raka," zaključuju autori studije, stručnjaci sa Univerziteta u Kaliforniji, ALI OVO TESTIRANJE NIKAD NIJE SPROVEDENO NA LJUDIMA, SAMO U LABORATORIJI.

(Tekst objavljen na sajtu Econet.ru)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs