Zdrava hrana

5 namirnica koje čiste krvne sudove: Holesterol nestaje preko noći!

Godinama unutrašnji zidovi arterija pune se masnoćama, a vene gube elastičnost. To se dešava uglavnom zbog prekomerne težine i sedećeg načina života. Da biste očistili arterije i prilagodili nivo triglicerida i holesterola u krvi, morate da konzumirate određenu hranu

Fitnes & Nutricija
Autor:
5 namirnica koje čiste krvne sudove: Holesterol nestaje preko noći!
Foto: Profimedia

Top pet namrinica koje čiste arterije:

1. Ovsene pahuljice: Zahvaljujući dijetalnim vlaknima, sprečavaju taloženje holesterola na zidovima arterija. Ali izboru ovog proizvoda morate pristupiti odgovorno, jer ovsena kaša koja se prodaje u trgovinama često sadrži trans masti štetne za organizam.

2. Mahunarke i soja - Ovi proizvodi su poželjni zbog prisustva izoflavona koji snižava nivo triglicerida i holesterola u krvi.

3. Morske alge - imaju mnogo korisnih svojstava, jer sadrže proteine, antioksidante, minerale i karotenoide. Alge imaju sve elemente u tragovima koje su potrebni da podrže zdravlje tela.

4. Riba - losos i tunjevina. Omega 3 masne kiseline koje se nalazi u ribi mogu značajno da poboljšaju naše zdravlje.

5. Paradajz. Zbog prisustva antioksidanata, reguliše oksidativne procese u krvi i na taj način spreči blogatu arterija. Paradajz se može dodati u hladne supe i jela od povrća, ali je najbolje da ga jedete kao salatu.

Ako želite da sačuvate svoje zdravlje i sprečite razvoj kardiovaskularnih bolesti, budite sigurni da uključite gore navedete proizvode u svoju ishranu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs