Čudotvorna svojstva

Preporodite organizam: Namirnice koje čiste telo od toksina bolje od bilo kog leka!

Kada se radi o detoksikaciji organizma i oslobađanju od toksina ove namirnice nemaju konkurenciju

Fitnes & Nutricija
19:55h Autor:
Preporodite organizam:  Namirnice koje čiste telo od toksina bolje od bilo kog leka!
Foto: Shuterstock

S vremena na vreme poželimo da oslobodimo telo od nakupljenih toksina i štetnih materija koje se talože vremenom. Detoks organizma je poželjan, ali umesto da se okrenete medicini i posegmete za lekovima, spas pronađite u prirodi.

Ove namirnice su najbolje za tu namemu:

Kupus

Kupus sadrži ogromnu količinu dijetalnih vlakana koja vezuju teške metale i toksine i eliminišu ih iz creva. Takođe, kupus ima organske kiseline koje pozitivno utiču na varenje i stabilizuju mikrofloru. Međutim, to nije sve, on sadrži prilično redak vitamin U, koji „ubija“ opasne materije i učestvuje u sintezi vitamina i čak leči čireve na želucu.

Cvekla

Ona je sredstvo za čišćenje tela broj 1. Cvekla sadrži vlakna, bakar, fosfor, vitamin C i brojne korisne kiseline koje poboljšavaju varenje i ubijaju štetne bakterije u crevima. Osim toga, sadrži lipotropnu supstancu, betain, koja jetru oslobađa od toksina. Takođe, dovodi do podmlađivanja organizma zahvaljujući folnoj kiselini, koja učestvuje u stvaranju novih ćelija, i kvarcu, koji poboljšava stanje kože, kose i noktiju.

Hronični bolovi u kičmi, vratu i zglobovima: Ovo je najefikasnija terapija koju možete primeniti kod kuće!

Beli luk

Više od 400 korisnih sastojaka nalazi se u samo jednom češnju belog luka. Ove komponente pročišćuju krvne sudove, smanjuju holesterol u krvi i ubijaju uzrok raka mozga, takozvane, multiformne ćelije. Komponente belog luka uništavaju i uzrok čir na želucu, Helio bakteriju.

Luk

Najvažnija stvar u luku je fitotonidi koji ubija većinu bakterija i gljivica u samo nekoliko sekundi. Luk takođe pomaže poboljšanju probave i apsorpciji hranljivih materija, pa čak i poboljšava apetit. Sadrži ogromnu količinu sumpora, koji neutrališe i uništava štetne materije.

Jabuke

One stabilizuju ceo probavni sistem, zahvaljujući pektinu i vlaknima, koji vezuju toksine. Jabuke poboljšavaju apetit, pomažu u stvaranju želudačnog soka i ublažavaju opstipaciju.

Prekrštene noge izazivaju proširene vene i 4 drugih bjuti mitova u koje morate odmah da prestanete da verujete!

Avokado

Mnogi još uvek nisu upozanti sa svim dobrim svojstvima ovog južnog voća. Avokado sadrži sjajnu supstancu „glutation“ koja blokira mnoge opasne kancerogene ćelije. Takođe, avokado stabilizuje holesterol u krvi, pomaže u varenju i snabdeva telo kiseonikom.

Brusnica

Ona je možda jedan od najmoćnijih prirodnih antibiotika i antivirusnih sredstava. Brusnice pročišćavaju creva i pomažu u borbi protiv stvaranja ćelija raka, a takođe čiste krvne ugruške u krvnim sudovima.

Zelena bomba zdravlja: Sok od celera rešava ovih 9 zdravstvenih problema nikad brže!

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs