Ajurvedska medicina

Cilj je očistiti telo od otrova: Odvojite 10 minuta svako jutro za rituale koji izbacuju toksine!

Ove tehnike su se koristile u drevna vremena, a cilj je bio da se telo očisti od toksina koji bi inače ometali zdravlje i život

Saveti stručnjaka 04.01.2021. - 11:12h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Profimedia

Ajurvedska medicina predlaže da svakog jutra odvojite oko 10 minuta za čišćenje tela od toksina:

 

Čišćenje jezika (30 sekundi) - nakon pranja zuba, odvojite 30 sekundi za čišćenje jezika posebnom četkicom ili spoljnom stranom četkice za zube. Čišćenje jezika može da pomogne normalizujovanju rada žučne kese i bubrega.

 

Mućkajte u ustima susamovo ulje: nakon čišćenja jezika, uzmite gutljaj susamovog ulja pa ga mućkajte u ustima oko 2 minuta. Zatim ispljunite ulje pa promućkajte u ustima vodu. Ovo ulje pomaže alkalizaciji organizma i boljem oralnom zdravlju.

 

Samomasaža (3 minuta) - uzmite neku četku i masirajte, četkajte ramena, ruke, leđa, stomak.

 

Pijuckajte toplu vodu (30 sekundi) - Prokuvajte pola litre vode, zatim je sipajte u termos. U roku od 30 minuta popijte ovu vodu u malim gutljajima. Ova tečnost treba da ispere štetne materije iz tela.

 

Dišite mirno (2 minuta) - udahnite, izdahnite. To će vam pomoći da pronađete mir.

 

Stimulišite organe za varenje (2 minuta) - zagrejte malu količinu susamovog ulja pa ga utrljajte na stomak u smeru kazaljke na satu. Zatim zagrejte jastuče sa vodom pa stavite na stomak dok se ne ohladi. Ovako ćete smiriti telo i pospešiti varenje.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs