Probajte i vi

Jelovnik Melanije Tramp: Ona ima jedan trik kako da ostane vitka!

Kada je reč o telu, ne postoji zgodnija žena od Melanije Tramp

Fitnes & Nutricija
Autor:
Jelovnik Melanije Tramp: Ona ima jedan trik kako da ostane vitka!
Foto: Profimedia

Svi smo svesni da prva dama Sjedinjenih Američkih Država ima besprekoran izgled. S obzirom da se bliži pedesetom rođendanu, tj. dobu kada se ženski metabolizam znatno usporava, zanimalo nas je kako se hrani Melanija Tramp?

Doručak

Melanija Tramp je bivša manekenka koja itekako pazi na svoje telo. Stoga, ona svaki dan započinje laganim obrokom - smutijem.

Obožava da napravi napitak od spanaća, celera, šargarepe, borovnice i jabuke. Sve to samelje i doda još nemasni jogurt, sok od jabuke i pomorandže, a zatim doda i malo maslinovog ulja i semenki lana.

Napitak bogat omega 3 masnim kiselinama i vitaminom D, Melanija ispija na prazan želudac, te tvrdi da joj on daje snagu da izdrži do ručka, a da pri tome ne oseti glad.

Ukoliko ne ispija zeleni smuti za doručak, prva dama jede ovsenu kašu koja se smatra najzdravijim doručkom.

Ako ipak oseti veliku glad, Melanija rado gricka voće. Ona se drži redosleda, te svaki dan uredno jede 7 komada voća. Iako neki smatraju da je ovo previše, naučnici tvrde da više porcija voća tokom dana čuvaju zdravlje srca, te sprečavaju preranu smrt.

Ručak

Kada je reč o ručku, tu je Melanija dosta maštovitija. Ako se nađe u nekoj drugoj zemlji, prateći svog supruga tokom službene posete, Melanija rado jede nacionalno jelo te države. Inače, uz supruga će često pojesti sendvič sa mesom i kiselim krastvcima, a obožava i sve vrste piletine.

Melanijin slatki greh je čokolada. U par navrata je napomenula kako je sasvim uredu s vremena na vreme se prepustiti uživanju u čokoladi. Prva dama obožava crnu čokoladu koja, konzumirana u malim količinama može znatno popraviti zdravlje.

Melanija najviše vodi računa o unošenju vitamina u organizam. Redovno koristi A, C i E vitamine kao i hidrantne kreme sa kiseonikom za koje se kune da joj održavaju mladolikost kože.

Ona ne veruje u dijete i nikad se nije pridržavala ni jedne. Od svojih manekenskih dana razvila je naviku konzumiranja zdrave ishrane i nje se strogo pridržava.

Kada je reč o večeri, Melanija je izbegava. Nikad je nećete videti da posle 18h nešto jede ili gricka. Smatra da je umerenost sve i da je najvažnije da vodite računa da je hrana koju jedete spremljena na pravi način i zdravo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs