lekovita svojstva

Zeleno blago koje čuva zdravlje i topi kilograme: Smršajte uz pomoć peršuna! (RECEPT)

Peršun se vekovima koristi zbog svojih neverovatnih isceljujućih svojstava

Nutricija 14.07.2019. - 20:28h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Peršun nije samo začin, već i lekovita biljka koja ima mnoge zdravstvene prednosti.

 

Bogat je vitaminima A i C,  gvožđem, cinkom,antioksidansima i drugim mineralima neophodnim za čovekovo zdravlje.

 

Leči jetru, normalizuje krvni pritisak, pomaže kod regeneracije tkiva, smanjuje količinu šećera u krvi i jača imuno sistem. Takođe, normalizuje varenje i ublažava stomačne tegobe.

 

Efikasno čisti telo od toksina i nečistoća, a istovremeno pomaže kod mršavljenja.

 

Evo kako uz pomoć peršuna možete rešiti problem sa viškom kilograma:

 

Peršun i soda bikarbona garantuju rezultat: Vitko telo i odličan holesterol za mesec dana! (RECEPT)

foto: Profimedia

Dijeta sa peršunom


Doručak:

 

  • 1 šolja kafe bez mleka, ali može kašičica šećera.

 

Užina:

 

  • 1 kašika narendanog korena peršuna i 1 jaje.

 

Ručak:

 

  • 100 grama kuvanog mesa, 1 kašika narendanog peršuna.

 

Užina:

 

  • 100 grama ili 200 grama sira, kafa ili čaj.

 

Večera:

 

  • 1 šolja jogurta
foto: Shutterstock


Čaj od peršuna

 

  • Uzmite 100 grama svežih listova peršuna i iseckajte.
  • Prelijte sa 2 litra vode i kuvati na laganoj vatri 10-15 mina.
  • Pijte najmanje jednom dnevno pola šolje na prazan stomak 10-14 dana.

 

Mnogo više od običnog začina: Štiti vas od raka, reume i prepun je vitamina C! Peršun će od sad biti vaša nova omiljena namirnica!

 

(Stil.Kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...