Biraj šta ćeš da jedeš

Sve bolesti nastaju kada je telo kiselo: Ovo je alkalna hrana koja ubija viruse u roku od 3 sata! (SPISAK)

Sreća je što sami možemo da alkalizujemo svoje telo pravilnim unosom zdravih namirnica

Nutricija 19.03.2019. - 10:01h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Lekari kažu da su sve ljudske bolesti povezane sa balansom kiseline i baze u telu. Još davne 1932. godine, nemački biohemičar Oto Varburg dobio je Nobelovu nagradu za naučni izveštaj o odnosu raka i kiselosti tela.

 

Ćelije raka opstaju u kiseloj sredini, dok u alkanoj nemaju šanse da prežive, piše portal Econet.ru

 

Međutim, veoma je teško naći bar jednu bolest, čiji razvoj neće doprineti zakiseljavanju organizma. 

 

Naučnici smatraju da sualkalne namirnice u stanju da unište viruse za tačno tri sata!

 

Modern tempo života i stalni pad kvaliteta (prirodnosti) hrane, za većinu ljudi znači znatno pomeranje ravnoteže kiselo - bazne sredine unutar tela. Vremenom telo se zakiseljava samo - to se zove starenje. 

 

Prvi znak zakiseljavanja organizma je ubrzan i učestal umor, sve češće bolesti kao što su prehlade, hronične bolesti, grip i td...


Moćan ljubičasti sok: Suzbija rak i Alchajmer, čuva kosti! (RECEPT)

 

Lako je proveriti ravnotežu kiseline i baze unutar tela. To se može uraditi preko pljuvačke ili urina. Međutim, važno je da zapamtite da će prva jutarnja mokraća verovatno biti kisela, jer se višak kiseline eliminiše ujutru kroz bubrege. Stoga se kiselost organizma proverava tek sa drugim jutarnjim urinom.

 

Indeks kiselosti organizma zna veoma da varira i zavisi od raznih faktora, pa se prava slika može sagledati tek nakon nekoliko ponovljenih merenja. 

 

Ako je PH urina ispod 7, to je znak kiselog organizma, dok onaj iznad 7,5 PH vrednosti znači da je telo alkalno. 

 

Ukoliko vam urin pokazuje da vam je telo kiselo, to znači da ste pogodni infekcijama. 

 

Jasno vam je da na stanje organizma hrana uveliko utiče. Ako vam organizam ima niske PH vrednosti, to znači da ste konzumirali mnogo proizvoda koji zakiseljuju organizam.

 

Naš stav je da se sve može jesti, ali umereno. Zdrava osoba bi trebalo da jede 50 posto alkalnih namirnica, a 50 kiselih namirnica, dok bolesna osoba treba da jede 80 posto alkalnih namirnica, a 20 posto kiselih.


5 recepata za salatu od cvekle: Jača telo, čisti krvne sudove, deluje kao laksativ, zateže kožu lica, ali samo ako se ovako koristi! (RECEPT)

 

Srećom, izbor je na nama! Svako od nas svoje telo može da dovede u savršen sklad samo jedući hranu koja će stvoriti idalne PH uslove. 

 

Ne zakiseljuju organizam sve "kisele" namirnice. Primer je limun koji je u stvari bazna namirnica, a meso, jaja, riba su kisele namirnice.

 

Ovo je spisak alkalnih nanirnica:

 

Sveže kajsije / sušene kajsije

Sveže jabuke/ sušene jabuke

Zrele banane/ suve banane

Grožđe/ sok od grožđa

Suve šljive / sveže šljive

Trešnje

Sok od limuna

Sok od pomorandže

Breskve

Lubenica

Dinja

Smokva/ Suva smokva

Ribizla

Brusnica

Jagode

Bobičasto voće

Kupus

Karfiol

Celer

Sveži krastavci

Zeleni maslačak/ listovi

Grašak

Svež paradajz

Sveža cvekla

Šargarepa

Pasulj

Ječam

Zob

Mleko

Crni i beli luk

Peršun

 

Stil.kurir.rs

 

Ovu žitaricu Jelena Đoković jede svaki dan: Ubrzava metabolizam, čuva srce, čisti celo telo od toksina! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs