gube hranljiva svojstva

Ove namirnice nikada ne stavljajte u zamrzivač: Evo zašto!

Više štete nego koristi

Nutricija 26.02.2019. - 10:50h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Profimedia

Koliko puta vam se desi da vam nakon ručka ostane hrane pa ostatak stavite u zamrzivač da se ne bi bacilo?

 

Međutim, mnogi ne znaju da pojedine namirnice nikako ne treba zamzavati jer u tom slučaju gube svoja hranljiva svojstva.

 

Mleko i mlečni proizvodi

 

Ako mleko stavite z zamrzivač ono će se zgrudvati. Zato nikako to ne radite! U teoriji, možete ga zamrznuti na period do tri meseca.

 

Hrana koja nikad ne sme da se stavlja u frižider: Truli i gubi sva lekovita svojstva!

foto: Shutterstock

Voće

 

Mnogi pribegavaju zamrzavanju voća kada žele da pripremaju smuti, ali nisu svesni koliko je to loša ideja.


Za kvalitetno zamrzavanje voća temperatura bi trebalo da bude mnogo niža, te se preporučuje kupovanje smrznutog voća.

 

Dijetetičar Džouns: Hrana je izvor zadovoljstva, a ne nešto što treba ograničavati i kontrolisati!

foto: Shutterstock

Ostaci pržene i pohovane hrane

 

Sve što je bilo ukusno i hrskavo, gubi teksturu prilikom zamzavanja. Zato dobro procenite koliko vam pohovanih bataka ili tikvica treba i ubacite ih u vruće ulje, a ostatak stavite zamrzivač pre prženja.


Tečnost u  tegli i flašama

 

Ako ne želite da skupljate komadiće stakla, izbegavajte zamrzavanje tečnosti u staklenim posudama.

 

Džejmi Oliver savetuje: Ovako se namirnice pravilno slažu u frižider da se ne bi kvarile!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...