Koliko puta vam se desi da vam nakon ručka ostane hrane pa ostatak stavite u zamrzivač da se ne bi bacilo?
Međutim, mnogi ne znaju da pojedine namirnice nikako ne treba zamzavati jer u tom slučaju gube svoja hranljiva svojstva.
Mleko i mlečni proizvodi
Ako mleko stavite z zamrzivač ono će se zgrudvati. Zato nikako to ne radite! U teoriji, možete ga zamrznuti na period do tri meseca.
Hrana koja nikad ne sme da se stavlja u frižider: Truli i gubi sva lekovita svojstva!
![](/data/images/2018/10/08/15/171323_shutterstock-568076731_ff.jpg?ver=1551175564)
Voće
Mnogi pribegavaju zamrzavanju voća kada žele da pripremaju smuti, ali nisu svesni koliko je to loša ideja.
Za kvalitetno zamrzavanje voća temperatura bi trebalo da bude mnogo niža, te se preporučuje kupovanje smrznutog voća.
Dijetetičar Džouns: Hrana je izvor zadovoljstva, a ne nešto što treba ograničavati i kontrolisati!
![](/data/images/2018/07/12/11/162395_shutterstock-203707804_ff.jpg?ver=1551175542)
Ostaci pržene i pohovane hrane
Sve što je bilo ukusno i hrskavo, gubi teksturu prilikom zamzavanja. Zato dobro procenite koliko vam pohovanih bataka ili tikvica treba i ubacite ih u vruće ulje, a ostatak stavite zamrzivač pre prženja.
Tečnost u tegli i flašama
Ako ne želite da skupljate komadiće stakla, izbegavajte zamrzavanje tečnosti u staklenim posudama.
Džejmi Oliver savetuje: Ovako se namirnice pravilno slažu u frižider da se ne bi kvarile!