Obratite pažnju

Svaka žena mora da zna: 3 istine o strijama koje štede novac i vreme!

Dok na pojavu strija delimično možemo da utičemo, kada ih ugledamo na koži najčešće je već kasno
Nega
19:26h Autor:
Svaka žena mora da zna: 3 istine o strijama koje štede novac i vreme!
Foto: Shutterstock

Strije su oštećenja, odnosno pukotine na koži u obliku tanjih i debljih linija koje nastaju prilikom naglog i brzog rastezanja tkiva. I dok na pojavu strija delimično možemo da utičemo, kada ih ugledamo na koži najčešće je već kasno. Donosimo 3 najvažnije stvari o strijama koje bi trebalo da zna svaka žena:

1. Strije ne možete potpuno da uklonite

Za razliku od blažih ogrebotina čiji ožiljci nakon nekog vremena gotovo potpuno nestanu, strije je nemoguće u potpunosti "izbrisati" sa kože. Iako na tržištu postoje brojni tretmani koji garantuju uspeh, jedino što oni mogu je da ih maksimalno zakamufliraju. Tretmani mogu da promene teksturu ožiljka, da posvetle strije, ublaže ih i smanje njihovu vidljivost, ali one će i dalje da ostanu na koži.

Isto tako, treba imati na umu da je za dobijanje pozitivnih rezultata potrebno izdvojiti nekoliko meseci i obaviti veliki broj tretmana što može da bude vrlo skupo.

Protiv celulita, strija, akni: Sve čudesne moći zelene gline! (RECEPT)

2. Kreme i losioni imaju neznatan efekat

I dok kvalitetnom i doslednom pripremom kože kremama, uljima i losionima za telo možemo da sprečimo nastajanje strija, u trenutku kada se one pojave na koži, preparati ovog tipa više nisu toliko efikasni koliko obećavaju reklame. Naime, kreme i losioni protiv strija mogu da nahrane i osveže kožu, što strije može da učini nešto manje vidljivima, ali neće ih potpuno ukloniti, pa će one i dalje da ostanu na koži.

Upravo zbog toga, novac koji ste planirali da potrošite na skupe preparate protiv strija radije iskoristite za neki drugi, korisniji bjuti proizvod, a kožu nahranite značajno jeftinijom verzijom hidratantne kreme, mleka ili losiona za telo.

Celulit kao rukom odnet: Recept za najefikasniji piling!

3. Starim strijama nema spasa

I dok je strije pod nazivom striae alba, koje smo dobili tokom odrastanja ili nagle promene težine gotovo nemoguće zakamuflirati pa jednostavno moramo da ih prihvatimo kao deo našeg tela, tek nastale strije, koje se najčešće pojavljuju tokom trudnoće još uvek mogu vizuelno da se sakriju.

Reč je o strijama pod nazivom striae rubra koje, zbog brojnih vidljivih kapilara, imaju crvenu ili ljubičastu boju. Ovakve "sveže" strije efikasno mogu da se ublaže laserskim tretmanom koji će da ukloni vidljivu boju i maksimalno da ispravi tek nastale "pukotine" na koži.

Soda bikarbona protiv neprijatnih mirisa: Napravite dezodorans bez štetnih materija! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs