Sasvim prirodne žene

Jedna Francuskinja nikad ovo sebi ne bi dozvolila: 5 nedopustivih grešaka u šminkanju!

Čine da izgledate neprirodno, starije, napadno i neukusno

Nega
Autor:
Jedna Francuskinja nikad ovo sebi ne bi dozvolila: 5 nedopustivih grešaka u šminkanju!
Foto: Profimedia

Nekako se čini da Francuskinje uvek izgledaju besprekorno, pa bismo pomislili da troše mnogo vremena na brigu o izgledu. Ali, zapravo je više reč o tome šta Francuskinje ne rade, a ne o tome šta rade kako bi izgledale tako dobro.

Saznajte kojih 5 grešaka u šminkanju Francuskinjama nikada ne mogu da se potkradu!

1. Tragovi ruža na zubima

Francuskinje obožavaju da nose ruževe u crvenim nijansama, ali nikada im se neće dogoditi da im ruž završi na zubima.

2. Pogrešna nijansa tečnog pudera

Francuskinje uspešno izbegavaju nošenje pogrešne nijanse pudera, greške koja se primećuje na vidljivoj liniji u predelu vilice koja ističe razliku između boje lica i vrata. To im uspeva zato što umesto gustih i teških pudera radije biraju laganije i prozračnije pudere koji pružaju prirodan izgled i bolje se stapaju sa tonom kože, a lice čine svežim.

Stavite puder da izgleda kao da ga nemate: Ovo je tajna savršenog šminkanja!

foto: Profimedia

3. Preterano čupanje obrva

Prirodni izgled je pravilo kojeg se Francuskinje strogo pridržavaju kada je reč o obrvama. Gotovo je nemoguće videti Francuskinju s preterano počupanim obrvama, a urednim ih održavaju tako što ih jednostavno očešljaju kako dlačice ne bi neuredno štrčale.

4. Preterano konturisanje

Naglašavanje delova i crta lica koje je bilo apsolutni hit, Francuskinjama je veliko Ne. Kako bi licu dale prirodan sjaj, umesto nanošenja nekoliko slojeva hajlajtera, one stavljaju ulje za lice na tačke koje žele da istaknu i tako u prvi plan stave ono najbolje na svom licu.

5. Odlazak na spavanje sa šminkom

Nije neobično videti Francuskinje bez trunke šminke na licu koje pritom izgledaju odlično, a njihova tajna je u tome što jako paze na kožu. Briga o koži počinje skidanjem šminke pred spavanje baš svake večeri. Francuskinjama se neće dogoditi da odu u krevet sa šminkom.

Zašto izgledate i do 10 godina starije: Fatalne greške sa garderobom! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs