Prestanite

Zašto izgledate i do 10 godina starije: Fatalne greške sa garderobom! (FOTO)

Slepo vođenje za trendovima vas neće nikuda odvesti

Moda
Autor:
Zašto izgledate i do 10 godina starije: Fatalne greške sa garderobom! (FOTO)
Foto: Profimedia

Da li ste znali da što su cipele ležernije, to ćete vi izgledati starije?! Isti efekat dobija se i sa lošim grudnjakom, crnom bojom, ali i slepim vođenjem za trendovima koji vam ne odgovaraju!

Ne propustite! Greške u šminkanju zbog kojih izgledate i do 15 godina starije: 99% žena ih pravi! (FOTO)

Ovih 7 grešaka u odevanju čine da izgledate i do 10 godina starije:

1. Pogrešan grudnjak

"Verovali ili ne, grudnjak može da vas učini vizualno višim, tanjim i mlađim. Ili obrnuto", objašnjava Karen Filips, čelnica razvoja u kompaniji za proizvodnju i prodaju ženske odeće Jane.com. Naime, pogrešan broj grudnjaka uticaće na način na koji žena sedi, kakvo joj je držanje i kako se oseća. Retko kome je celog dana prijatno da sedi u preuskom brushalteru, premalim ili prevelikim naramenicama zbog kojih grudi vise.

Novac ne može da kupi stil: 10 jednostavnih i jeftinih caka za otmeni izgled!

2. Veliki komadi nakita

Iako veliki dobar komad nakita, poput naušnica ili ogrlice, može da izgleda boemski, takođe može da izgleda i kao antikvitet. "Kako biste izgledali mlađe, nosite jednostavne tanke narukvice, ogrlice ili minđuše", savetuje Filips.

3. Robovanje trendovima

Trendovi su prolazni, a pri svakoj kupovini je bolje pitati sebe da li vam se zaista sviđa taj komad, koliko puta ćete ga puta nedeljno nositi i možete li da ga kombinujete sa drugim stvarima iz svog ormara. Ako na ova pitanja odgovorite negacijom, bolje preskočite kupovinu.

Brižit Makron pokorila Pariz: Ovu šik kombinaciju je teško nadmašiti! (FOTO)

A post shared by Arena Jewelry (@arena_jewelrys) on

4. Stalno ste u crnom

"Ako niste spremni da se odreknete crne boje, dodajte u svoje odevne kombinacije crvene ili koralne detalje koji daju toplinu svim odevnim kombinacijama", dodaje Filips. Crna boja stanjuje figuru i večni je klasik, ali je ujedno i teška, a to sigurno nije opis koji želite za sebe. Kako biste je "razigrali", dodaci i nakit neka budu jarkih boja.

5. Nedovoljno visoke štikle

Potpetice izdužuju figuru, pa ako još uvek nosite niske cipele ili cipele s malom štiklom, zamenite ih visokom, sa špicastim vrhom. Žene u lepim cipelama na štiklu izgledaju ženstvenije i seksepilnije.

"Što cipele izgledaju ležernije, to ćete vi izgledati starije, bez obzira na to šta još imate na sebi", kaže dizajnerka Britani Alen.

Farmerke koje ćemo nositi u 2018: Top 5 modela! (FOTO)

A post shared by @beirut_in_style on

6. Cvetni desen

"Svaki cvetni desen je drugačiji i može da bude pravi pogodak, ali ipotpuni promašaj. U slučajevima kad je desen dosadan, bled ili neutralan, preskočite ga. Umesto toga, isprobajte geometrijske uzorke, prugice i tufne svetlijih tonova", savetuje Alen.

A post shared by Phoebe Soup (@phoebesoup) on

7. Klasični okvir za naočare

Pravi okvir i dobra stakla mogu da budu ukras sam za sebe, pa slobodno eksperimentišite sa različitim oblicima i dizajnom naočara. Klasični starinski okviri retko kome dobro stoje, a uz to i dodaju godine.

Opet prkosi pravilima: Megan Markl u savršenoj odevnoj kombinaciji krši protokol! (FOTO)

A post shared by StreetVogue (@_voguevie) on

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs