Saznajte

7 tajni Merilin Monro: Svaku ženu pretvaraju u ikonu lepote! (FOTO)

Merlin je verovala u zdravu i negovu kožu, pa je hidratantnu kremu nanosila nekoliko puta tokom dana i obavezno pre spavanja

Nega
Autor:
7 tajni Merilin Monro: Svaku ženu pretvaraju u ikonu lepote! (FOTO)
Foto: Profimedia

Norma Džin Mortenson poznatija pod umetničkim imenom Merilin Monro rodila se 1. juna 1926. godine u Los Anđelesu. Ovu slavnu lepoticu i holivudsku divu i danas mnogi smatraju jednom od najlepših žena svih vremena. Izdvojili smo stoga nekoliko tajni lepote koje su je preobrazili u ikonu kojoj se dive žene širom sveta.

Merilin Monro je živa, u Švajcarskoj uživa sa unucima: Šokantna teorija potresa svet!

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on

1. Posvetlite pramenove

Merilin Monro privlačila je pažnju i kao brineta, ali tek kad je kosu ofarbala u platinasto plavu boju počela je da dobija značajne holivudske uloge. To ne znači da bi trebalo u potpunosti da promeniti boju kose, ali svetliji pramenovi sigurno će osvežiti svaku frizuru ovoga leta.

Merilin Monro se celog života stidela svog tela: Ovaj detalj je vešto krila od svih!

A post shared by Georgia K. (@margee48) on

2. Negujte kožu

Merlin je verovala u zdravu i negovu kožu, pa je hidratantnu kremu nanosila nekoliko puta tokom dana i obavezno pre spavanja. Na tržištu se još uvek može naći njen favorit – Eight Hour krema s potpisom Elizabet Arden.

Iscenirano samoubistvo: Poslednji snimak Merilin Monro ugledao svetlost dana! (VIDEO)

3. Uokvirite oči

Holivudska glumica je obožavala da koristi crnu i smeđu olovku za oči kako bi postigla efekat mačjih očiju, koje se smatraju jednostavnim trikom za zavodnički pogled koji obara s nogu.

Muškarci su padali na kolena pred njom: Tajna privlačnosti Merilin Monro! (FOTO)

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on

4. Stavite veštačke trepavice

Kozmetička torbica Merilin Monro prodata je 1999. godine na aukciji za vrtoglavi iznos od milion američkih dolara. U njoj su se našle i glumičine veštačke trepavice, bez kojih nije mogla ni na jednu premijeru. Veštačke trepavice otvaraju pogled i vizualno povećaju oči.

Ginekolog Merilin Monro uzdrmao svet: Ovo je ćerka koju je tajno rodila Džonu Kenediju! (FOTO)

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on

5. "Podignite" obrve

Ikona lepote znala je da su obrve ukras lica, pa ih je pažljivo uređivala tako da stvore visok luk koji izdužuje lice, dodatno ih je ispunjavala specijalizovanim olovkama u nežno smeđoj nijansi.

Merilin Monro nazvala Džeki Kenedi da se pohvali aferom: Ovako joj je prva dama odgovorila!

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on

6. Našminkajte usne

Merilin Monro nosila je nekoliko nijansi ruževa za usne, ali svakako su ostale najzapamćenije fotografije i filmovi u kojima je blistala s crvenim ružem.

Jarka crvena boja ruža izvrsno pristaje plavušama, narančasto-crvena boja pristaje brinetama sa svetlo smeđim i zelenim očima, dok tamnooke dame smeđe kose odlično nose tamnije nijanse boje mesa.

Merilin Monro je imala bizaran način ishrane: O njenoj dijeti se priča!

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on

7. "Personalizujte" svoj miris

Kad su je pitali šta nosi u krevet, Monro je odgovorila: Pet kapi Šanela broj 5.

Omiljeni miris koji kombinuje mirise ruže, jasmina i ilang-ilanga stavljala je čak i u kupku. Ako želite da budete primećeni i zapamćeni odaberite jedan miris koji će biti vaš zaštitni znak, i koji će savršeno odgovarati vašem karakteru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs