Posvetite im pažnju

Stopala i pete nežni poput svile: Prirodni lek za kožu kao kod beba!

Neka vaša stopala izgledaju savršeno u otvorenoj obući

Nega
Autor:
Stopala i pete nežni poput svile: Prirodni lek za kožu kao kod beba!
Foto: Shutterstock

Ako dugo stojite, hodate bosi ili potpuno zaboravljate da u okviru nege tela posvetite pažnju i stopalima, pete će se veoma lako isuštiti i ispucati.

To nije nimalo privlačno, naročito sada u sezoni sandala i papuča, ali srećom, postoji lak, prirodan način da rešite ovaj problem!

Piling za stopala

Pilinzi su savršeno rešenje za ovaj problem, a njime ćete se rešiti prvog sloja suve kože. Piling pripremite na sledeći način - pomešajte šoljicu soka od brusnice i skoro punu čašu kristal šećera. Laganim kružnim pokretima masirajte pete i stopala, pa isperite mlakom vodom.

Nakon što ste završili sa pillingom, iskoristite jedan od ovih saveta:

1. Pre nanošenja bilo čega na stopala, operite ih pomoću sapuna. Laganim kružnim pokretima umasirajte ulje susama, obujte pamučne čarape namenjene boljem upijanju hranljivih sastojaka u kožu i ostavite preko noći.

Marina iz serije Istine i laži otkrila: Evo kako joj uspeva da uvek izgleda savršeno!

foto: Shutterstock

2. U lavor s toplom vodom iscedite sok od pola limuna i natapajte stopala desetak minuta. Koristite kamen za pete i kako biste uklonili zadebljalu kožu.

3. Kokosovo ulje jedan je od obaveznih proizvoda koje koristimo za baršunasto meku kožu. Nanesite na pete kružnim pokretima i isto kao i sa susamovim uljem, obujte pamučne čarape s posebnom namenom. Ujutro kamenom za pete istrljajte zadebljalu kožu, isperite mlakom vodom i osušite tapkajući peškirom.

4. Pre spavanja svake večeri na stopala nanesite bogatu hidratantnu kremu. Stvorite naviku nanošenja kreme i na ruke - tako ćete osigurati mekanu kožu za vreme bilo kojeg godišnjeg doba.

9 hormona zbog kojih se gojite: Regulišite ih bez lekova na ovaj način i salo će samo spasti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs