Obratite pažnju

7 najvećih grešaka u nezi koje pravimo čim dođe hladno vreme: Ne zaboravite na stopala!

Tokom letnjih vrelina svi poštujemo preporučenu količinu vode, ali preko zime je vrlo lako zaboravimo
Nega
00:58h Autor:
7 najvećih grešaka u nezi koje pravimo čim dođe hladno vreme: Ne zaboravite na stopala!
Foto: Thinkstock

Snižavanje temperature na termometru tera nas da se toplije oblačimo, kao i da uložimo dodatan napor u naše kozmetičke rituale. Bez obzira koliko se trudili, neke greške nam se ipak potkradu.

Ovih 7 grešaka su najčešće i najfatalnije po lepotu, pa ih izbegavajte u širokom luku.

Koje greške u šminkanju vas mogu učiniti i do 15 godina starijom, pročitajte OVDE.

1. Kapa - frizura

Osušite kosu dobro pre nego što stavite kapu ili šešir na glavu i tako sprečite slepljenu frizuru. Čak i najmanja količina vlage zalepiće vlasi uz teme unutar kape, pa budite temeljni pri sušenju. Ako nosite razdeljak na stranu - pre stavljanja kape kosu prebacite iza ili prebacite napravite razdeljak potpuno suprotno, pa nakon skidanja kape vratite pramenove na uobičajeno mesto i imaćete i dodatni volumen.

2. Greške u tuširanju

Oduprite se želji da se dugo polivate vrućom vodom u rano jutro! Tuširajte se toplom vodom, ali ne duže od 15 minuta, jer ćete u suprotnom narušiti količinu lipida u koži, koji su zaslužni za prirodno vlaženje kože.

Šta način tuširanja govori o vašem karakteru, pročitajte OVDE.

3. Zapostavljamo negu ruku

Starenje kože prvo se vidi na osetljivom području šaka, pa ga treba dobro negovati. Nega ruku ne uključuje samo pranje ruku nežnim i kremastim sapunima i redovno nanošenje hidratantnih krema, već i nošenje odgovarajućih rukavica.

4. Zaboravljamo na vodu

Tokom letnjih vrućina nije teško slediti savete o ispijanju odgovarajuće količine vode, ali u hladnijim mesecima na to često zaboravljamo. Telo radije grejemo bezbrojnim šoljicama vrućeg čaja i kafe. Voda nije samo gasitelj žeđi, već omogućava i niz drugih važnih telesnih funkcija. Između ostalog, garantuje i vlažnost kože, zato ne zaboravite na svojih 6 do 8 čaša obične vode svakoga dana.

Šta se dešava vašem organizmu kada ne pijete dovoljno vode, pročitajte OVDE - od alergija do hipertenzije.

5. Zapostavljamo stopala

Samo zato što u hladnijim mesecima ne nosimo japanke i otvorene sandale, ne znači da treba da zaboravimo na negu stopala. Podvrgavajte se redovnom pedikiru, bez obzira da li to činite u kozmetičkom salonu svakih pet do šest nedelja ili se prepuštate svom bjuti tretmanu svake nedelje.

Stopala su ogledalo zdravlja - koje promene ukazuju na ozbiljne bolesti, pročitajte OVDE.

6. Pogrešna boja pudera

Manjak sunčeve svetlosti tokom hladnijih meseci utiče na boju tena. Nemojte pokušavati to bledilo da nadoknadite upotrebom tamnih podloga, pudera i bronzera. Imajte na umu da jesenje i zimsko bledilo lica ne podnosi iste kozmetičke preparate koje ste koristili u toplijim mesecima kada vam je boja tena bila tamnija!

OVDE saznajte kako da napravite domaći tečni puder, za najbolju pokrivenost i hidrataciju!

7. Zaboravljamo na usne

Koža usana je vrlo osetljiva i tanka, pa je mazanje zaštitnih sredstava veoma važno tokom hladnih meseci. Pre izlaska iz kuće nanesite balzam za negu usana, tako ćete ih zaštititi od isušuvanja i sprečiti pucanje kože.

5 recepata za domaći piling za negu usana tokom zime, preuzmite OVDE - Nežne i senzualne usne!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs