Bez njih se ne može

10 komada bez kojih Francuskinje ne čekaju zimu: Osnova ormara svake žene od stila! (FOTO)

Ovako se najpoznatije modne ikone oblače u najhladnijoj sezoni

Moda
Autor:
10 komada bez kojih Francuskinje ne čekaju zimu: Osnova ormara svake žene od stila! (FOTO)
Foto: Profimedia

Šta to kraljice stila vole da nose tokom zime? U nastavku saznajte bez kojih to komada Francuskinje ne mogu da zamisle ovu sezonu:

1. Dugačak vuneni kaput

Bež, crni, sivi – koji god dugi model u neutralnoj nijansi odaberete, ne možete da pogrešite. Jedan dugi kaput pravi je „must have“ u ormaru Francuskinja.

"Uvek kupim jedan broj veći. To važi za kapute i pulovere. Odaberem broj veći jer mislim da bolje izgledaju kada su malo širi nego kada su uski", priznaje Žen Damas, jedna od novih francuskih modnih ikona.

Lekcije o oblačenju treba učiti od kraljice Maksime: Razigrani stajling za tmurne dane! (FOTO)

2. Vuneni blejzer ili sako

Još jedan nezamenljiv komad za sezonu slojevitog odevanja. Može se kombinovati uz pantalone, suknje i haljine, a stane i ispod ranije pomenutog dugačkog kaputa.

3. Perjana jakna

Kada žele da se odmore od šik kaputa, ležerne Francuskinje posegnu za perjanim jaknama koje osiguravaju toplotu tokom hladnih meseci, a takođe mogu i izgledati jako efektno.

4. Rolke

Ako želite zimsku garderobu po uzoru na Francuskinje, u njemu se mora naći bar jedna rolka. Igrajte na sigurno i odaberite vanvremenski crni model koji će izgledati savršeno u kombinaciji sa sakoom.

5. Pleteni puloveri

Sigurno ste primetili da je poslednjih nekoliko godina potražnja za pletenim puloverima vrlo velika, a to možemo zahvaliti upravo Francuskinjama koje su nam pokazale koliko šik oni mogu biti čak i kada se nose uz jednostavne farmerke.

Moćno izdanje kraljice Leticije: Ovaj kroj haljine svakoj ženi stoji kao saliven! (FOTO)

6. Sakoi i kardigani

Za Francuskinje su oni hit nezavisno od sezone, ali u svom punom sjaju sakoi i kardigani zablistaju upravo na jesen i zimu. Ne morate da se zaustavite samo na dugačkim modelima, posegnite i za „krop“ varijantama koje su takođe vrlo lepe.

7. Vuneni šeširi

Nezaobilazan prizor na ulicama Pariza u zimskim mesecima. Vuneni šeširi popularni su baš kao i klasične kape i beretke, a pritom izgledaju mnogo bolje.

8. Pulover haljine

Sjajne su jer su tople i udobne, a opet tako ženstvene, smatra Džen Damas. Pulover-haljine još su jedan zimski „must have“.

Neprevaziđen jesenji stajling: U ovoj kombinaciji svaka žena izgleda kao milion dolara! (FOTO)

9. Čizme do kolena

Uz gležnjače koje su tokom zime najzastupljenije u njihovim kombinacijama, nose se i čizme do koje sežu do kolena. Francuskinje nisu usvojile naviku nošenja viših modela koji sežu do butina i ostale su verne ovim praktičnijim varijantama.

10. Veliki topli šalovi

Ovo je za njih najvažniji zimski modni dodatak bez kojeg ne prolazi gotovo nijedna kombinacija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs