koja vam se najviše dopada?

6 NAJBOLJIH FRIZURA ZA TANKU KOSU: Daju joj volumen, toliko su šik da žene ne mogu da se odluče koju da izaberu

Kako biste sakrile da imate tanku i oštećenu kosu, najbolje je da izaberete jednu od ovih šest frizura

Nega
12:33h Autor:
6 NAJBOLJIH FRIZURA ZA TANKU KOSU: Daju joj volumen, toliko su šik da žene ne mogu da se odluče koju da izaberu
Irina Šajk, Foto: Profimedia

Tanka kosa u većini slučajeva je i retka ili ispada i krhka je. I naravno, uvek se mogu uzimati razni suplementi u pokušaju da se ojača, ali mnogo puta oni ne daju mnogo rezultata. Tu su naravno i razni šamponi, maske i tretmani, ali činjenica je da je tanka kosa – tanka, i teško da će odjednom postati bujna i neukrotiva.

U toj situaciji prijatelji su vam razni proizvodi za stilizovanje, najviše pene za volumen kose. Dobro je i kosi dodati malo teksture, recimo lokne ili talase. S obzirom na to da tanku kosu ne želimo dodatno oštetiti, izbegavaćemo korišćenje toplote i odabraćemo opciju kovrdža bez toplote. Tako će kosa preko noći dobiti malo teksture, a uz nešto pene izgledaće punije i življe, piše Journal.rs

Osim toga, naravno, bitno je i pogoditi frizuru. Tačnije, bitno je ošišati se tako da eleviramo izgled tanke kose. Ne trebaju nam dugačke frizure koje će otežati kosu. Treba nam nešto poletno i lagano uz što tanka kosa može procvasti i oživeti. Kako ne biste sami morali pretraživati svaki kutak interneta, mi smo našli šest frizura koje su stvorene za tanku kosu.

Uvijeni vrhovi

Ako se ne želite odreći centimetara, a kosa vam je taman dužine oko ramena, frizura s uvijenim krajevima kose je savršena za vas. To što imate tanku kosu ne znači nužno da je odmah trebate drastično skratiti, samo je trebate dobro stilizovati. Ovu frizuru jednostavno je napraviti i kod kuće ako ste iole vešti s četkom i fenom za kosu. Ova frizura bila je hit 60-ih, pa 90-ih i sada se ponovo vratila. Tankoj kosi, koja bi inače beživotno padala, ovo daje volumen.

Pixie

Ako ste ipak među onima koje su spremne za potpunu promenu imidža, pixie frizura je idealna. Kratka, gotovo dečačka frizura dodaće tankoj kosi teksturu i volumen. Ona ne mora biti uredna i zalizana, naprotiv, što je razbarušenija to bolje izgleda. A i lako ju je stilizovati u svakodnevnom životu.

Bob

Bob je apsolutni jesenji hit. Bilo da je nešto duži, dečački, razbarušen ili klasični, bob je uvek in. Kraće frizure obično bolje idu uz tanku kosu jer ju ne otežavaju dodatno. Uz to, bob je takođe lako stilizovati bilo da želite ravnu ili talasastu frizuru.

Zavesa šiške

Ove šiške proslavljene su još sedamdesetih, a fora s njima je ta da odlično stoje svim oblicima lica, kao i svakom tipu kose. S njima nema previše posla kao s običnim šiškama, a ne morate ni tako često kod frizera da ih sredi. Ako uz njih joj dodate malo oštrih postepenih slojeva, kosa će dobiti na volumenu.

Skriveni slojevi

Postepene frizure dugo su vremena bile zabranjena zona za sve one s tankom kosom. Naime prilikom šišanja kosa se stanjuje i to može još doprineti tankom izgledu kose. Srećom, stručnjaci su smislili skrivene slojeve. Oni su ispod kose, bliže temenu i tako kratki slojevi daju volumen dužim pramenovima koji su u prvom planu.

Moderna fudbalerka

Pomirili se mi sa time ili ne, fudbalerka se vratila na velika vrata i izgleda bolje nego ikad. Ova moderna frizura prepuna je slojeva, toliko ih je zapravo da čak i najtanja kosa izgleda voluminozno. Super stvar kod fudbalerke je što ona ne mora biti uredna. Doslovno je razbarušite, dodajte malo pene za volumen i to je to, imate frizuru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs