Kada su u pitanju moderne boje kose, čini se da je poslednjih meseci stavljen veći akcenat na plavuše. Međutim, daleko od toga da ne postoje dobra rešenja i za brinete i crnke, pogotovo za one koje ne žele preterane promene, već da izgledaju što prirodnije.
Ukoliko imate tamniju kosu, a želite da je osvežite i date joj na punoći i volumenu, jednan od idealnih načina je da sledite primer Anđeline Džoli koja je svoju kosu osvežila gotovo neprimetnim pramenovima koji, iako su nenametljivi i te kako su dali dodatnu dimenziju njenoj frizuri, što se posebno vidi na crvenom tepihu kada uglavnom nosi skupljenu kosu u niskim, opuštenim punđama.
U pitanju je nov način farbanja kose koji se još naziva "french roast", i koji polako ali sigurno postaje glavni trend ove jeseni.
Odlikuju ga nežni tanki pramenovi u kojima se prepliću nešto svetlije karamel i kesten nijanse koje frizuri daju toplinu, gotovo kao kada uhvatite malo sunca, a najbolje od svega je što iako su suptilni i te kako vizuelno daju kosi na volumenu i čine je gušćom.
"French roast" je idealan nevezano za dužinu i teksturu kose, a s obzirom da se uglavnom rade u formi balajaža, odnosno, ne idu iz korena, nećete morati da na svakih dvadesetak dana trčite kod frizera kako biste osvežili boju, a u nastavku pogledajte neke od varijanti frizure koju će, zagarantovano, ove jeseni obožavati sve brinete i crnke koje neguju prirodniji izgled.