TAJNA ZDRAVE KOSE MEGAN MARKL KRIJE SE U MASKI KOJU KORISTI I LIDIJA VUKIĆEVIĆ: U njoj je snaga njihovog samopouzdanja

Nebitno da li ste iz kraljevske porodice kao Megan, ili jedna od najlepših žena kao Lidija, kosu možete da imate sjajnu i perfektnu, a trebaju vam 2 sastojka

Lepi & Zdravi
13:22h Autor:
TAJNA ZDRAVE KOSE MEGAN MARKL KRIJE SE U MASKI KOJU KORISTI I LIDIJA VUKIĆEVIĆ: U njoj je snaga njihovog samopouzdanja
Lidija Vukićević i Megan Markl, Foto: Profimedia, preentscreen/Instagram

Prirodna nega kose je postala sve popularnija među ljudima, ne samo zbog svog ekološkog pristupa već i zbog izvanrednih rezultata koje pruža. Izrada domaćih maski za kosu postala je trend zbog svoje pristupačnosti, jednostavnosti i, naravno, zbog sjajnih rezultata koje pruža. Sastojci za ove maske su lako dostupne, većinom se nalaze u svakom domaćinstvu i pružaju efikasnu negu kose.

Lidija Vukićević i Megan Markl su samo neke od poznatih ličnosti koje su otkrile moć prirodnih maski za kosu. Njihova preporuka za masku s maslinovim uljem i medom postala je popularna zbog jednostavnosti i efikasnosti.

Lidijin recept uključuje mešanje dve supene kašike maslinovog ulja i dve supene kašike meda u homogenu smesu, koju treba naneti na vlažnu kosu. Nakon 45 minuta, isperite masku. Ovaj tretman pomaže u hidrataciji kose i daje joj sjaj.

Megan Markl je takođe otkrila svoj jednostavan recept za masku za kosu sa istim sastojcima - maslinovim uljem i medom. Njen recept takođe zahteva mešanje dve supene kašike maslinovog ulja i dve supene kašike meda, nanoseći smesu na vlažnu kosu te ostavljanje da deluje 45 minuta pre ispiranja. Megan je istakla da je upotreba blagih šampona nakon ovog tretmana važna za postizanje najboljih rezultata.

Med, kao ključni sastojak u ovim maskama, ima svojstva koja poboljšavaju hidrataciju kose. Bogat je hranjivim sastojcima koji neguju dlaku i vraćaju joj sjaj.

Megan je u jednom od svojih intervjua naglasila da kosu neguje isključivo prirodnim preparatima.

"Pored maske od jaja, za svoju kosu ja koristim i masku za kosu sa maslinovim uljem. Recept je vrlo jednostavan. Dovoljno je da pomešate 2 supene kašike maslinovog ulja i 2 supene kašike meda u kompaktnu masu i nanesete na mokru kosu. Ostavite da odstoji 45 minuta i zatim isperite. Koristite blage šampone za pranje posle toga."

Megan Markl
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Osim ovih recepata, postoji mnogo drugih prirodnih tretmana za negu kose. Kokosovo ulje, jogurt, avokado, jaje i drugi sastojci često se koriste u kućnim maskama za kosu, nudeći različite benefite kao što su hidratacija, jačanje kose ili tretiranje peruti.

Prirodna nega kose nije samo trend među slavnima, već i među mnogim ljudima širom sveta.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs