NEGA

PILING OD LIMUNA ZA ČIŠĆENJE KOŽE DO FLEKA I NEČISTOĆA: Jednostavno i prirodno!

Kožu možete negovati i kod kuće, sve što treba da uradite je da napravite kvalitetan piling

Nega
Autor:
PILING OD LIMUNA ZA ČIŠĆENJE KOŽE DO FLEKA I NEČISTOĆA: Jednostavno i prirodno!
Foto: Profimedia

Zbog prirodnih svojstava limuna, on se odlično bori protiv aktivnosti lojnih žlezda, pomaže u sužavanju pora i smanjuje lučenja sebuma.

Zbog toga se piling na bazi limunske kiseline često preporučuje za lečenje akni, rozacea.

Primena pilinga od limuna:

1. Sredstvo za piling se priprema unapred, poštujući preporuke za tip kože i sastojke. Pripremljena maska se temeljno meša dok ne postane glatka.

2. Pre nanošenja pilinga, koža se pari pod tušem ili ispod peškira, a samo na očišćenu, zagrejanu kožu nanosi se ovaj piling mekim, masirajućim pokretima.

3. Maska se drži na koži 5-15 minuta, u zavisnosti od tipa kože i sopstvenih osećanja. Po pravilu, za suvu i normalnu kožu, optimalno vreme je 5-8 minuta, za masnu i kombinovanu kožu - 8-12 minuta.

4. Isperite masku toplom vodom, nanesite hidratantnu kremu na kožu.

5. Kao i svaki drugi piling, piling sa limunom se nanosi:

Za suvu i kombinovanu kožu:

1 kašika meda se blago zagreje na pari i temeljno pomeša sa 200 ml grčkog jogurta i sa sokom od pola limuna. Zatim umutiti belanca i dodati u glavnu masu. Ponovo promešajte.

Za suvu i normalnu kožu:

Za pripremu ovog pilinga biće vam potrebna 1 kašičica limunove kore, koja se pomeša sa 1 kašikom ovsene kaše ili pirinčanog brašna. U masku se dodaje mala količina vode tako da se dobijena konzistencija lako nanosi. Ako koža nije osetljiva, u masku možete dodati pola kašičice limunovog soka.

Engleski piling

Još jedan recept za piling od limuna tradicionalno se naziva engleski. Za njegovu pripremu, korica jednog limuna pomeša se sa jednom kašikom prirodnog biljnog ulja. Recept je obogaćen sa 1-2 kapi eteričnog ulja limuna.

Limunski piling za strije

Za pripremu limunove kore narendajte koricu jednog limuna na sitno rende. Dodajte 100 g pavlake ili nemasnog jogurta i 6-7 kapi eteričnog ulja ruzmarina.

Sve sastojke dobro izmešajte i nanesite piling na problematična mesta. Isperite toplom vodom nakon 15-20 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs