Posavetujte se sa lekarom

Previše seksa nije uvek dobra stvar: Negativna strana su urinarne infekcije!

Stručnjaci ovu pojavu nazivaju sindrom medenog meseca, kada od previše seksa dobijete bakterije i infekciju
Nega
19:44h Autor:
Previše seksa nije uvek dobra stvar: Negativna strana su urinarne infekcije!
Foto: Shutterstok

Upravo ste započeli vezu sa muškarcem u kojeg ste zaljubljeni do ušiju. Sviđa vam se njegov pogled, glas, oči, a najviše telo. Seks je fantastičan. Iza vas je vikend koji ste proveli zajendo: u krevetu! Bukvalno niste izlazili iz kreveta od petka do ponedeljka.

Bez obzira koliko to zvučalo fantastično, ipak osećaj posle seks maratona i nije tako dobar jer je velika verovatnoća da ste dobile upalu urinarnog trakta!

4 prirodna leka u borbi protiv urinarnih infekcija, više možete da vidite OVDE.

Ne brinite niste same, ni jedine koje su dobile urinarne tegobe posle previše seksa. Stručnjaci to navode kao sindrom medenog meseca.

"Urinarna cev koja se nalazi bukvalno odmah pored vagine biva iziritirana sa previše seksa, pa je i osetljivija ka bakterijama," navode stručnjaci.

Infekcija ovim bakterijama nije uslovljena vašim novim partnerom, i nije on kriv što vas sada sve boli, istina je da vaša vagina jednostavno nije mogla da istrpi ona tri seksualna odnosa u toku od jedne noći.

Čajevi i kupke iz prirode koje vam mogu pomoći protiv urinarnih infekcija, više možete da pročitate OVDE.

Kako da sprečite pojavu ovih infekcija?

Ne odričite se seksa, jednostavno kupite dovoljno lubrikanata jer suva vagina je skonija iritaciji. Stručnjaci preporučuju takođe da piškite pre i posle odnosa, a ukoliko ste skloni infekcijama urinarnog trakta dobro bi bilo da koristite brusnicu u vidu čaja ili da je jedete.

"Brusnica sprečava lepljenje bakterija na zid bešike," navode stručnjaci.

Ukoliko odete kod lekara on će vam prepisati antibiotike koje morate koristiti da bi se infekcija smirila, ali svaki put kada budete imali seks imaćete sklonost ka infeksijama. Zbog toga stručnjaci preporučuju da ukoliko uvidite da vam se infekcije vraćaju, odete kod urologa i posavetujete se sa njim da vidite da li ima nešto u vašoj bešici što uslovljava osetljivost ka bakterijskim infekcijama.

Nije potrebno da se odričete seksa, bitno je da se posavetujete sa doktorom a on će već imati neko rešenje uz pomoć kojeg možete sprečiti infekcije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs