SAVET STRUČNJAKA

DERMATOLOZI BAŠ NIKAD NE KORISTE OVE PROIZVODE: Ako želite savršenu kožu, ovo odmah izbacite iz bjuti rutine!

Dermatolozi ni u ludilu ne koriste ove proizvode

Nega
Autor:
Foto: Shuterstock

Na raspolaganju nam je mnogo proizvoda, a kako pronaći one savršene, otkriva dermatolog Klara Čeng. Ona otkriva koje to prouzvode ona, kako kaže nijedan dermatolog nikad ne korite. 

 

Ako želite savršenu kožu, ove prozvode izbacite iz upotrebe još danas:

 

1. Agresivni pilinzi 

 

Ona tvrdi da jaki i agresivni pilinzi mogu da prouzrokuju više štete nego koristi. Ukoliko se često koriste mogu da naruše zaštinu barijeru kože, kao i da izazovu iritacije, pa čak i alergije. Ona je isključuje pilinge iz upotrebe potpuno, ali savetuje da se koriste oni blaži i nikako više od jednom nedeljno.

 

2. Tonik na bazi alkohola

 

Koži je tonik neophodan kako bi se vratila PH ravnoteža, ali nikako ne koristite one na bazi alkohola, njen je savet. Oni mogu da iritiraju kožu, zato birajte one na bazi zelenog čaja ili ružine vode.

 

OVIH 5 GREŠAKA gotovo sve žene nesvesno prave: Zbog njih KOŽA DUPLO BRŽE STARI!

nega kože, devojka se ogleda
foto: Shutterstock

3. Proizvodi za sužavanje pora

 

Klara Čeng tvrdi da ne postoji proizvod koji eliminiše proširene pore. Ono što oni rade je da ih maskiraju i čine manje vidljivim, pa je njihova upotreba samo bacanje para.

 

4. Skupe kreme

 

Zabluda je da su skupe kreme i bolje. Važnije je obratiti pažnju na sastojke kreme, nego na njihovu cenu. Dobra krema protiv bora trebalo bi da sadrži hijaluronsku kiselinu, retinol i kolagen.

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...