Prema istraživanju nedavno sprovedenom, veći deo populacije se hrani potpuno pogrešno. Organizmu je neophodna prava kombinacija proteina, vitamina i vlakana kako ne bismo osećali glad i kako bi telo dobilo dovoljnu količinu svih neophodnih nutrijenata.
Donosimo vam plan ishrane, doktora Demaje, autora knjige The Doctor’s Diet.
Hranite se ovako i sa zdravljem, ali i kilažom nećete imati problema.
Doručak
- 90 g zobi
- 125 ml mleka
- 140 g grčkog jogurta
Pomešajte sve sastojke i ostavite u frižideru preko noći i dodajte po želji: narendanu zelenu jabuku, cimeta ili suvo grožđe, malo limunove kore, nar ili nešto sličn
Ručak
Ova jednostavna supa će telu obezbediti energiju, vlakna, gvožđe, B vitamine i proteine.
Biće vam potrebno:
- Malo maslinovog ulja
- 2 luka
- 1 čen belog luka
- 400 g belog pasulja iz konzerve
- 400 g šarenog pasulja iz konzerve
- 1 litra pilećeg bujona
- 10 listova žalfije
- 1 šolja naseckanog peršuna
- So
- 100 g pančete, naseckane – ili pečurke ako ne jedete meso
- Biber
Priprema: U velikoj posudi zagrejte maslinovo ulje, pa dodate crni i beli luk i pržite 10 minuta na laganoj vatri. Dodajte pasulj i tečnost iz konzerve, bujon, dva lista žalfije i peršun i kuvajte 20 minuta, pa blenderom sve dobro izmiksajte dok ne postane kremasto i dodajte so.
Malo maslinovog ulja stavite na tiganj i dodajte pančetu i preostalu žalfiju i propržite. Na kraju, sve pomešajte i poslužite.
Jedite uz integralni hleb.
OVE NAMIRNICE ONKOLOZI BAŠ NIKAD NE JEDU: Ako želite dobro zdrvlje, na ovu hranu zaboravite i vi!
Večera
Biće vam potrebo za 4 porcije:
- 3 – 4 srednja oslića
- 2 limuna, isečena na kriške
- 1 čen belog luka
- 2 žlice kapara
- Biber
- Maslinovo ulje
- Perišun
Priprema: Zagrejte rernu na visoku temperaturu. Limun, beli luk, kapar i biber stavite na maslinovo ulje i dodajte malo peršuna u posebnu posudu. Ribu dobro premažite maslinovim uljem i smjesom gore napravljenom i svaku ribu stavite u foliju.
Pecite tako 7 minuta, izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi pre serviranja.
Užina
U toku dana je potrebno imati 2 užine i one bi trebalo da se sastoje od hrane koja je bogata vlaknima i proteinima. Birajte orašaste plodove, povrće, voće ili nemasni jogurt.