RITUALI MLADOSTI

10 TAJNI ZBOG KOJIH INDIJKE IMAJU ANĐEOSKU KOŽU: Nauka potvrdila!(FOTO)

Otkrivamo vam drevne tajne indijskih žena, koje čine da njihova koža izgleda čudesno

Nega
16:54h Autor:
10 TAJNI ZBOG KOJIH INDIJKE IMAJU ANĐEOSKU KOŽU: Nauka potvrdila!(FOTO)
Prijanka Čopra, Foto: Profimedia

U Indiji postoji više od 19.500 maternjih jezika. To znači da svaki sastojak u kuhinji ima nekoliko naziva. Mnogi od njih se mogu pretvoriti u brzo podizanje kože. Sastojci koje većina nas koristi za kuvanje, Indijke koriste u svojim bjuti rutinama, koje im pomažu da izgledaju jako mladoliko.

Zaronili smo u tajne najlepših žena iz Indije i otkrivamo vam tajne sastojke koji pomažu da koža ovih žena bude besprekorna,sa čime se i nauka složila, piše Brightside.

1. Za blistaviju i sjajniju kožu, probajte kurkumu Aišvaria Rai Baščan, Mis sveta 1994, izgleda zapanjujuće sa 47 godina. Tajna njene blistave kože je redovno nanošenje paste od brašna od slanutka, mlečne pavlake i prstohvata kurkume.

Studije su povezale aktivno jedinjenje kurkume, kurkumin, bogato mnogim sastojcima koji su odlični za kožu. Kurkumin može pomoći u lečenju i u proizvodnji kolagena. Ima antiinflamatorna i antioksidativna svojstva koja sprečavaju starenje. Zapamtite samo da kada je kurkuma u ​​pitanju, nemojte je koristiti previše, jer može ostaviti kožu žutom bledom.

2. Med leči kožu i otklanja umiran i "obamro" izgled kože

Padma Lakšmi ima 50 godina i ne izgleda tako. Prema ovom modelu, autorki i voditeljki kuvarske emisije, tajna njene besprekorne kože je med. Njen savet je da nanese med na čisto lice i vrat, izbegavajući osetljivo područje oko očiju. Zatim preporučuje da ga tapkate u kožu kao da svirate klavir i isperite ga.

Med ima mnoga lekovita svojstva za kožu i može pomoći u smanjenju akni i upala. Takođe može ubrzati zarastanje i popravku ćelija. Takođe uklanja mrtve slojeve sa umorne kože, ostavljajući vas da izgledate osveženo.

3. Prah sandalovine može zaustaviti neželjeni rast ćelija Karina Kapur Kan je afirmisana indijska glumica. Sa 40 godina ima kožu koja deluje bar 0 godina mlađe. Ona svoj povratak u formu nakon trudnoće pripisuje jogi. Takođe je ljubitelj domaće nege kože. Njena omiljena DII maska su dve kašike sandalovine u prahu, dve kapi ulja vitamina E i prstohvat kurkume.

U slučaju da želite više hidratacije, prah sandalovine možete pomešati sa medom. Ali ako vam je potrebna maska za masnu kožu, pomešajte prah sandalovine sa ružinom vodom i prstohvatom kurkume. Nanesite bilo koju od ovih maski, sačekajte da se osuši, a zatim isperite mlakom vodom.

Sandalovina ima mnoštvo korisnih svojstava. Osim što je protivupalno i antimikrobno, takođe zaustavlja rast neželjenih ćelija. Može smanjiti pigmentaciju i staračke pege, a kožu održati sjajnom. Osim toga, odlično miriše.

Frida Pinto je sa bolivudskog modela postala holivudska glumica. Sada ima 36 godina, izgleda da joj se koža sa godinama popravlja. Frida veruje da je ključ dobre kože hidratacija i da se potrebe za hidratacijom menjaju vremenom. Dakle, u zaista sušnim danima, nanošenje kokosovog ulja prethodne noći održava njenu kožu vlažnom i nahranjenom.

Studije su pokazale da kokosovo ulje može ubiti mikrobe, zaceliti rane i ožiljke, smanjiti upalu i održati kožu hidriranom. Osim toga, sadrži i SPF, iako ne može zameniti dnevnu kremu za sunčanje sa SPF -om koju koristite za zaštitu kože.

5. Posvetlite kožu jogurtom Mis sveta 2000, Prianka Čopra Džonas, ima besprekoran izgled na crvenom tepihu. Sa 39 godina izgleda zapanjujuće. Njena tajna dobre kože je čvrsto verovanje u domaće maske za čišćenje i pilinga, nazvane ubtans. Oni ljušte mrtve slojeve kože i uklanjaju fine dlačice na licu i vratu.

Ona pomeša šolju integralnog brašna sa prstohvatom kurkume, nekoliko kapi limunovog soka i ružinom vodom sa dovoljno punomasnog jogurta da se dobije pasta. Nanosi ga na kožu i pušta da se osuši pre nego što ga očisti kako bi otkrila blistavu kožu sa pilingom.

Maske za lice od jogurta imaju mnogo efekata na kožu, uključujući osvežavanje, posvetljivanje i zatezanje. Mlečna kiselina, prisutna u jogurtu i drugim mlečnim proizvodima, pomaže u smanjenju finih linija, bora i upala. Sok od limuna takođe može posvetliti kožu, sve dok se koristi u pravilnim količinama i na adekvatan način. Nanošenje direktno na kožu može dovesti do opekotina citrusa.

6. Kafa je moćan borac protiv celulita Još jedna indijska lepotica je Malaika Arora, poznata po gipkom telu i zategnutoj koži u 47. godini. Svoju lepotu pripisuje stalnom vežbanju joge, ali ima i tajni bjuti ritual. Voli dobar piling za telo od kafe koji pravi mešajući talog kafe, smeđi šećer i malo kokosovog ulja.

Kafa ima nekoliko prednosti za kožu, poput smanjenja celulita i upale. Studije pokazuju da čak može pomoći u sprečavanju raka kože. Odličan je piling koji odstranjuje mrtve ćelije, dok kokosovo ulje hidrira za nahranjenu kožu.

7. Aloe vera može izlečiti kožu 2000. godine, kada je Prianka Čopra ponela krunu Mis sveta, Lara Duta je postala Mis Universe. Sa 43 godine sada ima svoju liniju lepote i blistavu kožu. Njene tajne lepote uključuju dovoljno sunčanja ujutro za dnevnu dozu vitamina D. U slučaju da joj koža pukne ili se upali, ona napada njeno dvorište za list aloe vere, koristeći gel unutra za masažu kože.

Nauka podržava aloe veru, a studije pokazuju da ona ima korisna svojstva za kožu. Aloja pomaže u lečenju kože rešavanjem akni, upala, oštećenja od sunca, pa čak i ožiljaka.

8. Uz banane možete usporiti starenje kože Anuška Šarma je 33-godišnja manekenka i glumica iz Indije, poznata po svojoj blistavoj koži. Njen tajni savet za negu kože je da zgnječi bananu kako bi njome izmasirala kožu. Možete izabrati da se odmah istuširate ili ostavite da deluje nekoliko minuta radi boljih rezultata.

Neka istraživanja sugerišu da koristi banana za kožu uključuju svojstva protiv starenja i da se mogu uhvatiti u koštac sa finim linijama i borama, čineći je voćnim načinom borbe protiv starenja. U slučaju da vam je ponestalo banana, možete koristiti i papaju ili mango. AHA kiseline u ovom voću ljušte mrtve slojeve kože, posvetljuju je i imaju svojstva protiv starenja.

9. Poboljšajte ton kože pomoću Fulerove Zemlje Zatim tu je Alia Bat, zvezda u usponu u indijskoj filmskoj industriji koja ima 28 godina. Ona veruje u brigu o svojoj koži, a alat joj je Multani miti. Bukvalno je prevedeno kao Multanovo blato, ali poznato i kao Fulerova Zemlja. To je sastav bogat mineralima koji može ukloniti obamrlost sa lica i ostaviti ga bez ulja, hidratizovanog i revitalizovanog.

Smatra se sigurnom za kozmetičku upotrebu, poznato je da Fulerova Zemlja upija nečistoće sa kože i poboljšava tonus i stanje kože. U slučaju da vam Fulerova Zemlja nije dostupna, Bentonitna glina je dobra zamena.

10. Brašno od slanutka održava vas blistavim Sušmita Sen je krunisana za Mis Universe 1994. godine, kada joj je bilo samo 18 godina. Sada ima 45 godina i dalje blista od mladosti jednostavnom DII tajnom. Ona pravi domaći piling/masku mešajući besan (brašno od leblebije) sa malai (mlečna pavlaka). Ovo čini grubu pastu kojom možete očistiti kožu. Za dodatne benefite, ostavite da deluje kao maska 5-10 minuta minuta.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs