MOĆAN SAVEZNIK DOBROG IZGLEDA

OPORAVLJA KOŽU I KOSU, UBLAŽAVA TRAGOVE STARENJA: Bočicu ovog ulja treba da ima svaka žena!

Ovo ulje je nepravedno zanemareno, a fenomenalno utiče na kožu i kosu

Nega
Autor:
Foto: Shutterstock

Hladno ceđeno ulje avokada, sadrži visoku koncentraciju vitamina E, koji je jako bitan u održavanju zdravlja kože.

 

Direktno nanošenje ulja na kožu smanjuje pojavu staračkih pega, bora i drugih znakova starenja, pokazala su istraživanja.

 

Najbitniji sastojak za ljudsko zdravlje u ovom ulju su lecitin i sterolin. Lecitin formira zaštitni sloj na površini kože i folikulima kose, dok ih sterolin hidrira i omekšava.

Zašto je ulje avokada dobro za kosu?

 

Ulje avokada ima tu moć da obnovi oštećenu kosu i vrati joj izgubljeni sjaj. Takođe, može i da pospeši rast kose, kao i da smanji opadanje vlasi. 

 

Kako ovo ulje deluje na kožu lica?

 

Pre svega, valja napomenuti da je ulje avokada generalno dobro za kožu i da ubrzava zarastanje rana. Neke studije pokazuju da je pacijentima sa suvom kožom , naročito obolelima od psorijaze, ovo ulje pomaže da se otklone simptomi zatezanja i peckanja.

ulje avokada
foto: Shutterstock

Avokado ulje, dakle, prvenstveno prija suvoj koži, zato što joj daje lagu i hidrira je, pri tom ne ostavljajući masan trag, koža ga brzo upija.

 

Ono što je posebno važno danas u nezi kože jeste ublažavanje ili otklanjanje bora. Upravo dubinska hidratacija doprinosi većoj elastičnosti kože, boljoj ishranjenosti i vlazi, zbog prisustva beta karotena, proteina, lecitina, vitamina A, D i E, samim tim, manjoj mogućnosti pojave bora jer stimuliše metabolizam kolagena.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...