ZAUVEK MLADA

Tajne neprolazne gracioznosti Odri Hepbern: Elegancija je jedina lepota koja nikada ne bledi!(FOTO)

Odri Hepbern, lepotica bademastih očiju, bila je i ostala simbol prefinjenosti i stila.

Nega
20:31h Autor:
Foto: Profimedia

Njena harizma plenila je sve koji bi je upoznali, a prepoznatljivo lice do danas je ostalo sinonim za lepotu. Nezi lica i tela glumica je posvećivala podjednaku pažnju kao i nezi duha.

Plemenitost pre i posle svega

Ljubav prema drugima prosto je isijavala iz ove dame, što najbolje oslikavaju njene reči:

"Za lepe oči, tražite dobro u drugima. Za lepe usne, govorite ljubazno. Za lepu kosu, dozvolite deci da provlače prste kroz nju. Za pravilno držanje, hodajte znajući da nikada niste sami. Za dobru liniju, podelite hranu sa gladnima."

Hidratacija

Odri je verovala da je za lepu kožu najvažnija hidratacija. Smatrala je da adekvatan unos tečnosti pospešujeizbacivanje toksina i čini kožu zdravom i blistavom.

Sezonsko voće i povrće u velikim količinama

Prema rečima njenog sina, glumica je obožavala da kupuje i konzumira sezonsko voće i povrće. Zimi bi birala ono koje obiluje mineralima i vitaminom C. Leti, kad telo troši manje energije, ali gubi više vode, na meniju su bili plodovi sa velikim procentom soka. Na njenom tanjiru često se nalazio i krompir. Siromašan mastima, a bogat antioksidansima, vitaminom C i magnezijumom, blagotvorno je uticao na jedrinu kože.

Odri je jela i meso, ali u veoma malim količinama. Po tom pitanju bila je ispred svog vremena.

Prihvatanje neminovnosti

Glumica se nikada nije plašila starenja. Povremeno se žalila na bore i sedu kosu, ali po rečima onih koji su joj bili bliski, istinski je uživala u svojim zrelijim godinama.

Diskretna šminka

Da bi postigao efekat veštačkih trepavica, šminker Alberto De Rosi definisao je njene trepavice pincetom, pre nego što bi ih prekrio maskarom. Šminka joj je služila za isticanje prirodne lepote, a izbegavala je svaki vid prenaglašavanja, smatrajući da vodi u vulgarnost.

Redovna šetnja i gracioznost zahvaljujući baletu

Vitku liniju glumica je održavala dugim šetnjama, a za dobru posturu i pravilno držanje tela zaslužan je balet kojim se bavila u mladosti.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs