OKREPLJUJUĆA

Poznate dame je obožavaju: Masaža lica koju možete da uradite same, a neizmerno će prijati vašoj koži!(VIDEO)

Naučite kako da licu priuštite okrepljujuću masažu koja će podstaći cirkulaciju i poboljšati tonus mišića, a koža će delovati odmornije i svežije.

Nega
Autor:
Foto: Shuterstock

Glumice Dženifer Aniston i Kejt Blanšet samo su neke od slavnih žena koje uživaju u masažama maserke i Dior-ove ambasadorke za negu kože Džoan Ček. Ona je za sve one kojim je trenutno nemoguća misija da idu na tretmane podelila savete kako izgleda ručna masaža lica koju svi mogu da rade u sopstvenom domu.

 

Evo šta Džoan preporučuje:

 

Preparat koji klizi po koži

 

"Kada radim tretmana ručne masaže volim da koristim neki preparat koji prstima omogućava da klize po koži", kaže Ček koja se uglavnom odlučuje za preparate koji sadrže hijaluronsku kiselinu."

 

Prvo serum nežno razmažite po licu vratu i dekolteu

 

"Nikad ne zaboravite na dekolte. ‘Od bradavica do lica’ mantra je koju stalno ponavljam", kaže Ček.

Netflix i masaža lica

 

Kako biste stimulisali krv i mišiće lica, Džoan preporučuje od pet do sedam minuta maseže svake večeri. To možete da radite dok gledate seriju, tri i po minute sa svake strane. Taman dok gledate Netflix.

 

Ključna je priprema

 

"Kako započinjete masažu je vrlo važno. Opustite mišiće duž kičme i ramena. Svi živci odgovorni za otvaranje prednjeg dela tela smešteni su duž kičme, pa je klučno biti opušten", kaže stručnjak i objašnjava šta je sledeći korak koji doprinosi opuštanju.

 

"Nazivam to ‘tehnikom čupanja kose’ u kojoj uhvatite kosu od korena na čelu i nežno povlačite oko jedan centimetar. Vrlo je opuštajuće i oslobađa svaku napetost."

 

Još jedan korak pre nego što počnete da pripremate središnji deo lica je nežno istezanje ušiju, otkriva Dior ambasador.

 

Fokus na najveće mišiće

 

Neka vam fokus bude stimuliranje najvećih mišića lica: obrve, obrazi i linije vilice. Kada masirate ta područja stvoriće se mikro-otekline koje će napraviti taj efekat podizanja, objašnjava Čez koja podseća da ne zaboravite na vrat i dekolte

Upoznajte svoje tehnike masaže

 

Čez kaže da se njena tehnika sastoji od toga što gnječi obraze, oko očiju radi "pijano pokrete" dok tapkađa prstima napred-nazad, a potom sledi štipanje čela i duž linije obrva koje stvarno pomaže u "podizanju". Ona poručuje da svi treba da rade ono što im prija.

 

Pokažite poštovanje prema koži

 

"Moja filozofija odnosa prema koži je: ‘Poštuj, podrži i zaštiti’. Postupajte sa sobom onako kako biste se ophodili prema drugima do kojih vam je stalo", kaže Čez.

(Stil.kurir.rs/Lepota&Zdravlje)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...