Jelom do tena o kakvom maštate

Top 7 namirnica koje čiste kožu

Sa ovim namirnicama vaša koža će dobiti ne samo na izgledu, već i na elastičnosti, ali i podlmađivanju. Iako su neki preparati za spoljnu upotrebu odlični u borbi protiv bora i nepravilnosti na koži, voće, žitarice i druge namirnice utiču na zdravlje čitavog organizma, a to se naravno odražava i na kožu lica
Nega
00:18h
Top 7 namirnica koje čiste kožu

Jogurt

Bogat proteinima, pomoći će vam da koža izgleda čvršće i elastičnije. Možete ga piti samostalno ili mu dodati med i žitarice, kako bi napravili pravi obrok.

Mango

Ovo ukusno voće može da popravi kompletan izgled vaše kože. Sadrži visok nivo antioksidanata, koje pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. Magno sadrži 80% vitamina neophodnih za dnevno održavanje zdravlja celokupnog organizma, a kako je niskokaloričan, odličan je za sve one koje su na dijetama za skidanje težine.

Bademi

Masne kiseline koje se nalaze u bademima pomažu u očuvanju ćelijske membrane i u uklanjanju štetnih toksina iz tela. Takođe, daju koži zdraviji izgled, a odlični su za celokupno zdravlje srca i održavanje telesne težine.

Integralne žitarice

Kako su bogate vlaknima, integralne žitarice su na vrhuu namirnica neophodnih za održavanje lepog i negovanog izgleda kože.

Laneno seme

Ako ne volite ribu ili druge namirnice koje su visoko bogate omega 3 masnim kiselinama, laneno ulje, nastalo iz laneno semena, je idealno rešenje za vas. Omega 3 će hidrirati vašu kožu, pomoći u sprečavanju i borbi protiv akni. Laneno ulje će vašoj koži dati prirodan sjaj i pružiće vam izgled mlaše i zdravije kože.

Avokado

Mnogi kozmetičli proizvodi ističu avokado kao jedan od sastojaka, jer je bogat bitaminom B, koja je veoma važan za zdravu kožu, a pomaže kod iritacija i crvenila. Od avokada možete da napravite jednostavan piling,

Jagode, Maline, Borovnice

Jagodičasto voće je puno vitamina C, koji je drugi najvažniji vitamin za lepu i čistu kožu. Vitamin C gradi prirodne kolagen fibere i pomaže da koža izgleda podmlađeno. Takođe, ove voćke su bogate antioksidantima, a kako su neodoljivog ukusa, tokom sezone ih možete jesti umesto dezerta ili užine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs