Sačuvajte svoje zdravlje

Zašto ne smete da ignorišete krv u stolici: Simptom koji ukazuje na ozbiljne bolesti!

Čim primetite ove simptome hitno idite kod lekara jer ova bolest lako može da uzrokuje opasne probleme

Medicina
Autor:
Foto: Shutterstock

Krv u stolici može da ukazuje na benigna oboljenja ili potrebu da regulišete način ishrane, ali ovo može da bude i znak da vam prete opake bolesti, piše Lepa & srećna.

 

Genetika, način ishrane, stanje organizma i imunitet utiču na zdravlje sistema organa za varenje. Stručnjaci apeluju da ukoliko primetite krv u stolici ili promenu boje (previše tamna stolica), treba što pre da potražite lekarsku pomoć i uradite određene analize.

 

Kada probava ne radi kako treba: Evo kako da smirite nervozna creva!

foto: Shutterstock

Istraživanja pokazuju da krv u stolici može da ukazuje na Kronovu bolest (zapaljensko oboljenje digestivnog trakta), bolne polipe na crevima, angiodisplaziju (proširenje krvnih sudova sluzokože debelog creva) ili analnu fistulu.

 

Takođe, ovaj simptom se ispoljava i kod oboljenja kao što su hemoroidi, gastroenteritis (upala želuca i tankog creva), ulcerozni kolitis (upalna bolest koja zahvata debelo crevo i rektum), karcinom creva, analna fisura (čir ili rana na analnom kanalu) i čir na dvanaestopalačnom crevu. Ove bolesti lako mogu da uzrokuju opasne komplikacije ako ne reagujete na vreme, zato čim primetite krv u stolici, hitno idite kod lekara.

 

Prava je superhrana i svima pristupačna: Ni ne znate šta sve cvekla radi vašem organizmu!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs