Sprečite opaku bolest

Oprez! Jedete li opasnu hranu? Ako ovo konzumirate rizikujete rak creva!

Kako biste sprečili opaku bolest, bitno je da vodite računa koje namirnice unosite u svoj organizam.

Fitnes & Nutricija
Autor:
Oprez! Jedete li opasnu hranu? Ako ovo konzumirate rizikujete rak creva!
Foto: Shutterstock

Rak creva je opaka bolest koja je uglavnom uzrokovana nezdravim načinom života, naročito lošim režimom ishrane, kao i genetskom predispozicijom, a evo kakava ishrana donosi rizik od ove opake bolesti, piše Lepa & srećna.

Istraživanja pokazuju da ako često jedete crveno meso povećavate rizik od raka creva, a naročito je opasno konzumiranje mesnih prerađevina, kao što su slanina, salame i šunka. Takođe, veliki rizik se stvara čestim konzumiranjem alkohola i napitaka sa kofeinom.

Telo vrišti ono što usne ne izgovore: Rak ubija kada se umorite od života, bol u grlu nastaje zbog tuge a stomak boli zbog besa!

foto: Shutterstock

Stručnjaci ističu da imate veliki rizik ako ne pijete dovoljno vode ili u redovnoj ishrani nemate voće i povrće. Preporučuje se da jedete hleb i testenine od celog zrna, kao i semenke žitarica.

U ishrani treba da imate namirnice bogate proteinima, kao što su nemasno meso, riba, mahunarke i semenke. Takođe, kako biste smanjili rizik od kancera creva jedite mlečne proizvode i sojino mleko, a šaka orašastih plodova dnevno može da smanji rizik za 22 odsto.

Ovo svaka žena mora da zna: 6 mogućih simptoma raka jajnika o kojima se ne govori dok već nije kasno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs