IDealno za Vaskrs

Sočna jagnjetina kao ispod sača: Grudi pečene u rerni samo za prave gurmane! (RECEPT)

Ukoliko volite sočnu pečenu jagnjetinu, isprobajte ovaj recept

Recepti
20:05h Autor:
Sočna jagnjetina kao ispod sača: Grudi pečene u rerni samo za prave gurmane! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

1, 2 kg jagnjećih grudi

1,2 kg krompira

2 šargarepe

glavica luka

1/2 korena celera

3 čena belog luka

1 dl belog vina

ruzmarin

slatka aleva paprika

ulje

so, biber

Priprema:

Jagnjeće grudi isecite na jednake komade, stavite u posudu, začinite alevom paprikom, solju, biberom, drobljenim belim lukom, listićima ruzmarina i prelijte s malo ulja. Sve zajedno dobro izmešajte i stavite na dno vatrostalne posude, piše Lepa & Srećna.

Istim začinima i na isti način u zasebnoj posudi začinite krompir sečen na krupnije komade, luk, šargarepu i celer. Začinjenim povrćem prekrijte meso i sve podlijte belim vinom. Stavite da se peče u zagrejanu rernu, na donji nivo, na 200 stepeni, otprilike pola sata. Zatim meso premestite na povrće i pecite dalje još četrdesetak minuta.

Višegradski kupus: Ukusno gurmansko jelo po receptu Meše Selimovića!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs