Najbolji zimski lek

Sprečava rak i propadanje kostiju, skida kilograme: Ovo je najzdraviji koren na svetu!

Kreće sezona, nabavite zalihe na vreme

Medicina 16.10.2017. - 14:29h Autor: BastaBalkana.com
Foto: Shutterstock

Zahvaljujući svojim jedinstvenim jedinjenjima, ren je u stanju da pomogne u tretiranju mnogih boljki. Lekovitost rena je neupitna, a do svog punog izražaja dolazi onda kada treba podstaći imunitet, smanjiti krvni pritisak ili sprečiti bolesti kostiju.

 

Kod kozumiranja rena treba imati na umu da on sadrži natrijum, koji nije tako povoljan za dijabetičare. Ljudi sa poremećajem u radu bubrega takođe bi trebalo značajno da izbegavaju konzumiranje rena, ali se zbog njegove lekovitosti ipak preporučuju male količine.

 

Ren pomaže pri gubitku težine, sprečava rak, smanjuje krvni pritisak, podstiče imuni sistem, predupređuje artritis i osteoporozu, poboljšava varenje i disanje, a deluje i kao antibakterijski agens.

 

Pomaže u skidanju kilograma
Noćna mora je za svakog čoveka kada se pogledaju u ogledalo i ne budu zadovoljni onim što vide kao svoj odraz. Treba da znate da postoji način kojim se može izgubiti težina i sagoreti masnoće. Konzumiranje domaćeg čaja od rena i đumbira dva puta dnevno, ujutru i pre spavanja, tokom tri sedmice prirodno može da dovede do gubitka težine. Ovaj čaj napravićete tako što 10 grama rendanog rena i 5 grama rendanog đumbira prelijete sa 200 mililitara vode.

 

Mamina pileća supa je stvarno najbolji lek: Oporavlja telo na ovih 6 načina, nauka dokazala!

foto: Ilustracija / Shutterstock

Sprečava rak
Manje je poznato da ren u sebi sadrži specifično organsko jedinjenje sinigrin koje pomaže u smanjenju kancerogenog rasta. Zahvaljujući sinigrinu, ren pospešuje imunitet, koji se svojom jačinom efektnije bori protiv maligniteta i stanja koja dovode do karcinoma.

 

Podstiče imunitet
Nutricionisti su uvereni da, osim što ćemo ostati u formi, redovnim konzumiranjem rena aktiviramo sopstveni imuni sistem, koji je naša odbrana od svih vrsta bolesti. Izotiocijanat u renu će podstaknuti aktivaciju jačanja našeg imunog sistema i poboljšati proizvodnju belih krvnih zrnaca čiji broj zavisi od broja slobodnih radikala.

 

Smanjuje krvni pritisak
Ren je fantastičan u snižavanju krvnog pritiska, ne samo konzumiranjem, već i udisanjem ovog korena. Oštar miris ove biljke može smanjiti nivo krvnog pritiska tako što ren proizvodi azot monoksid, koji pomaže našim krvnim sudovima da se opuste što je više moguće.

 

Prečistite telo od šećernih otrova: Bolesti i žudnja za slatkim nestaju!

foto: Shutterstock

Predupređuje artritis i osteoporozu
Kalcijum i magnezijum su esencijalni minerali zaduženi za izgradnju kostiju koji nas drže podalje od nastanka artritisa i osteoporoze. Ren je veoma bogat ovim mineralima, pa se zbog toga preporučuje u ishrani svima koji imaju genetsku predispoziciju ka razvijanju ovih koštanih oboljenja.

 

Poboljšava varenje i disanje
Oštar miris nekih biljaka poput ruzmarina, žalfije ili nane pospešuje pravilno disanje, umiruje napetost i poboljšava koncentraciju. Ren je ljut toliko da tera i suze na oči, a potpomaže našem respiratornom sistemu da radi glatko. Dovoljno je duboko udahnuti izblendirani ren kako bi se smanjila sluz kod prehlade i bolova u plućima, kao i sve neprijatnosti koje prate nazeb, alergije ili upalu sinusa. Upotreba rena u ishrani dovodi do pravilnog digestivnog rada i zdravlja naših creva kojima ne smeta njegova ljutina.

 

Deluje kao antibakterijski agens
Alil izotiocijanat je antibakterijska supstanca koja se nalazi u renu i ona je sposobna da eliminiše mikrobe i bakterije. Osim ovog jedinjenja, u renu se nalazi i značajna zaliha mangana, enzima koji služi ojačavanju ćelija i telesnih tečnosti u organizmu.

 

Jabukovo sirće može da vam uništi organe: Ovako nikad ne smete da ga koristite!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs