Zdravlje je na prvom mestu

11 znakova da vam je telo otrovano toksinima: Vreme je za čišćenje organizma!

Jedan od znakova je prekomerna kilaža koju ni jedna dijeta ne može skinuti
Medicina
07:06h Autor:
Foto: Thinkstock

Iako to nije uvek očigledno na prvi pogled, postoji nekoliko znakova koji ukazuju na to da je vaše telo puno toksina.

 

1. Borite se s viškom kilograma

 

Ako se uporno pokušavate rešiti viška kilograma vežbanjem i brojenjem kalorija, ali ništa se ne događa, moguće je da vas toksini blokiraju. Naime, mnogi od njih su lipofilni, što znači da su pohranjeni u telesne masnoće. Ti toksini uključuju dioksine i brojne pesticide koje unosimo hranom. Stoga se čini logičnim da je, kad se u našem telu nagomilaju toksini, nemoguće rešiti ih se.

 

2. Neobjašnjiv umor

 

Ako svake noći odspavate osam sati, ali i dalje se budite umorni, razlog bi mogli biti toksini. Visok nivo toksina u telu predstavlja dodatni stres za organizam te iscrpljuje nadbubrežne žlezde. Hronični stres zbog opterećenja toksinima može dovesti do umora nadbubrežne žlezde, zbog čega ste iscrpljeni i umorni. Neki toksini mogu poremetiti funkciju a jedan od takvih jest kofein.

 

Sve dobrobiti zelenog čaja: U stanju je da oporavi telo brže od bilo kojeg leka!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Nesanica

 

Ako se u vašem telu nalazi povećana količina toksina, nivo kortizola u vašem telu može se poremetiti. Kortizol je hormon koji se otpušta kako bi ste se lakše nosili sa stresom. U normalnim okolnostima na najvišim je nivoima ujutro, a najnižima uvečer, ali ako se ta ravnoteža poremeti, nivo kortizola i navečer mogu biti visoke, zbog čega ste pred spavanje puni energije i ne možete utonuti u san. Nesanica može narušiti vaše zdravlje pa je važno da pokušate odspavati svake noći osam sati te da se pokušate naviknuti na to da ranije odete na spavanje.

 

4. Zbunjenost

 

Brojni toksini utiču na rad vašeg mozga, a među njima su aspartam i monosodium glutamat (MSG). Zbog njih se možete osećati pomalo zbunjeno, a važno je izbaciti ih iz ishrane jer bukvalno mogu nadražiti ćelije mozga do smrti. Aspartam se može naći u raznim pićima i slatkišima bez šećer, dijetnoj hrani i pastama za zube, dok se MSG nalazi u industrijskoj hrani.

 

5. Neobjašnjive glavobolje

 

Ako vas redovno boli glava bez nekog posebnog razloga, moguće je da su nivoi toksina u vašem telu previsoki. Glavobolje takođe uzrokuju MSG i aspartam, ali i teški metali, veštačka boja te konzervansi u hrani.

 

Prečistite organizam od nagomilanog viška: 6 načina za detoksikaciju!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

6. Promene raspoloženja

 

Takođe mogu biti znak da su vam hormoni izvan ravnoteže. Neki toksini poput ksenoestrogena uzrokuju hormonske neravnoteže kod žena i muškaraca. Ksenoestrogeni su sintetički spojevi koji deluju poput estrogena u telu. Izbegavajte upotrebu proizvoda od plastike kako biste smanjili nivo ksenoestrogena u telu.

 

7. Telesni mirisi

 

Ako patite od lošeg zadaha ili gasova, moguće je da vaša jetra i creva imaju problema s eliminisanjem toksina iz tela.

 

8. Zatvor

 

Jako je važno izbacivati otpadne sastojke iz tela svakog dana, u suprotnom se toksini apsorbiraju nazad u telo kroz creva. Pijte više vode i povećajte unos vlakana u telo.

 

9. Bolovi u mišićima

 

Ako osećate neobjašnjive bolove u mišićima, takođe uzrok mogu biti toksini. Naime, neki od njih stimulišu receptore boli u mišićima, što dovodi do grčeva, čvorova te bolova u mišićima.

 

10. Problemi s kožom

 

Vaša jetra trebala bi eliminisati većinu toksina kojima ste eksponirani, ali u slučaju njihove prevelike količine, taj posao na sebe pokušava preuzeti i koža. To može dovesti do akni, osipa i čireva.

 

11. Osetljivost na mirise

 

Ako snažno osećate različite mirise, moguće je da je to zbog toksina u vašem telu. Ta osetljivost može dovesti do glavobolja i mučnina.

 

Prečistite kožu iznutra: Čisto lice bez toksina, akni i bubuljica! (RECEPT)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...