Obratite pažnju

Celog života bacamo pravo blago: Naučnici kažu da može da ubije 14 vrsta ćelija raka!

Njihova sposobnost da proizvode razne hemikalije naziva se phitoalekins i ona omogućava biljkama da se brane. Većina od njih su toksični za mikroorganizme i insekte, ali i korisni za ljudsko zdravlje, objasnio je dr Kim
Medicina 22.01.2017. - 11:52h Autor: webtribune.rs
Foto: Thinkstock

Proklijali beli luk u odnosu na sirovi dokazano je pojačava antiinflamatorno, imuno-ubrzanje, kardiovaskularne zdravstvene zaštite, i ima tu sposobnost da ubije 14 vrsta ćelija raka, zaključak je nove studije.

 

Sumporom-bogato jedinjenje iz belog luka, pod nazivom alicin, efikasno je sredstvo protiv bakterija, virusa, gljivica i parazita, bez toksičnih sporednih efekata.

 

Proklijali beli luk, stariji beli luk sa svetlim zelenim izdancima nastalim iz svojih karanfilića, obično se smatra da im je uveliko došao kraj i rutinski bivaju bačeni u korpu za otpatke bez razmišljanja.

 

Dok neka starija biljna hrana koja počne da klija, kao krompir na primer, zapravo može biti opasna, jer oslobađa otrovne hemikalije koje mogu ugroziti ljude, to nije slučaj sa proklijalim belim lukom.

 

U stvari, studija koju finansira Koreanski Institut za planiranje i evaluaciju tehnologije, nedavno je objavljena u časopisu ACS poljoprivredne i prehrambene hemije, utvrdjeno je da proklijali beli luk ima još veće antioksidantne aktivnosti od svoje mlađe, svežije braće.

 

Srpska doktorka izlečila hiljade ljudi od raka: Kod mene se ne umire! (VIDEO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Istraživači su znali da, kada se sadnica pretvori u zelenu biljku, ona tada proizvodi mnoga jedinjenja, od kojih neka štite biljku od patogena.

 

Istraživač dr Džong-Sang Kim, objasnio je:

 

"Biljke su veoma osetljive na napade bakterija, virusa i insekata tokom klijanja. Njihova sposobnost da proizvode razne hemikalije naziva se phitoalekins i ona omogućava biljkama da se brane. Većina od njih su toksični za mikroorganizme i insekte, ali i korisni za ljudsko zdravlje", istakao je on.

 

Kimova grupa ustanovila je da se sličan proces može odvijati i kada zeleni izdanci rastu od starijih čenova belog luka. Oni su utvrdili da su izdanci iz belog luka, koji su nikli za pet dana imali najveću antioksidantnu aktivnost, dok su izdanci iz sirovog belog luka imali manju antioksidantnu aktivnost.

 

Posle ovoga, organizam sam počinje da uništava bolesti: Zapišite i čuvajte ovaj recept!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kada zavirimo u materiju malo dublje, vidimo da je klijanje promenilo metabolički profil belog luka: Metabolički profil belog luka koji je nikao za pet do šest dana bio je različit od metaboličkog profila belog luka niklog za četiri dana ili manje.

 

Istraživači su zaključili da klijanje može biti održiva metoda da se poveća antioksidantni potencijal belog luka.

 

Proklijali beli luk u odnosu na sirovi dokazano je pojačava antiinflamatorno, imuno-ubrzanje, kardiovaskularne zdravstvene zaštite, i ima tu sposobnost da ubije 14 vrsta ćelija raka.

 

Zato samo napred, zgrabite nekoliko domaćih, organskih, glavica belog luka sa tržišnih polica i jednostavno omogućite im da klijaju u vašoj ostavi ili skladišnom ormaru kako bi uvećali svoja antioksidantna svojstva. Na ovaj način možete da se zaštitite od najopakijih bolesti.

 

Otkriće koje je šokiralo i same lekare: Ovo je uzrok svakog petog srčanog udara!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs