Obratite pažnju

Telo vam je puno otrova: 7 znakova koje ne smete da ignorišete!

U slučaju da je prepuno otrovnih materija iz vode, vazduha, hrane, pića, cigareta, lekova itd., ono će da počne da "vrišti" jer je koncentracija prevelika i ne može više dovoljno brzo da ih filtrira
Medicina
14:42h Autor:
Foto: Shutterstock

Ne ignorišite znakove upozorenja koje vam telo šalje! U slučaju da je prepuno otrovnih materija iz vode, vazduha, hrane, pića, cigareta, lekova itd., ono će da počne da "vrišti" jer je koncentracija prevelika i ne može više dovoljno brzo da ih filtrira. Tada je krajnje vreme da nešto preduzmete i pomognete mu - ako ne želite da vam se zdravstveno stanje zakomplikuje.

 

Osim toga, ako pročistite organizam od toksina, osećaćete se bolje i imaćete više energije, a to je itekako važno za dobar kvalitet života. Sve to vodi i lepšem izgledu. I ne zaboravite, toksini u telo ulaze i kroz kožu nakon korišćenja raznih kozmetičkih proizvoda, na primer - krema, losiona za telo, parfema...

 

Svakog dana popijte čašu slane vode: Evo šta će se dogoditi! (RECEPT)

 

Obratite pažnju na ovih sedam upozorenja:

 

1. Hroničan umor

 

Normalno je da se tokom dana, posebno radnog, čovek oseća umorno. Ali, ako nikako ne možete da se odmorite i stalno ste umorni, čak i nakon jutarnjeg buđenja, tada nešto nije u redu. Ponekad može da se radi o nedostatku gvožđa (posebno kod žena) koji je zadužen za prenos kiseonika po telu. Međutim, to se vrlo često događa i zbog pretpranosti organizma otrovnim materijama.

 

2. Nestabilna kilaža

 

Ako pokušavate da izgubite kilograme upornim vežbanjem i pravilnom ishranom, a rezultata nema, lako je moguće da se radi o prezasićenosti tela otrovnim materijama. Kao i kod stalnog umora, i u ovom slučaju toksini mogu da ometaju pravilan hormonalni rad.

 

Očistite creva i ubrzajte njihov rad: Prirodni lek za zdravu probavu!

 

3. Zadah

 

Čak i uz pravilnu oralnu higijenu loš zadah ne nestaje. To je znak da nešto u telu ne radi kako treba, može da bude povezano i s probavnim problemima, ali i da ukazuje na to da se jetra bori kako bi očistila vaše telo od otrova.

 

4. Zatvor

 

To je nešto što ne želite da imate u svom životu jer može da uzrokuje želudačne tegobe, glavobolje, bolove i osećaj umora. To se događa i u slučaju ako je organizam prezasićen toksinima jer tada ne može adekvatno da vari hranu koja ulazi u telo.

 

Radikalno čišćenje jetre za samo 2 dana: Potrebna vam je gorka so! (RECEPT)

 

5. Osetljivost na mirise

 

Ako intenzivno reagujete na mirise poput parfema i sličnog, moguće je da vam telo poručuje da ste postali preterano osetljivi na hemikalije. To je znak da je otrova u telu previše i ono ne želi da dodatne količine ulaze u njega. Neki od znakova osetljivosti na mirise su mučnina i glavobolja, nakon što udahnete sitne čestice.

 

6. Bolovi u mišićima

 

Toksini nepovoljno utiču na mišiće i zglobove, pa ako niste vežbali ili nekako drugačije se fizički opteretili, a bole vas mišići, to je znak da telu treba čišćenje od otrova. Veća verovatnoća za to je ako vas mišići bez razloga bole redovno.

 

Beli luk na prazan stomak: Najefikasniji lek, evo i zašto! (VIDEO)

 

7. Kožne reakcije

 

Da li akne bujaju na vašem licu? To može da bude znak da je telo preopterećeno toksinima koji u njega dolaze iz hrane ili iz proizvoda za negu kože. Takođe, na isto može da ukazuje pojava osipa, natečenosti očiju, ekcem ili psorijaza.

 

Kako da pomognete sebi

 

Za početak, izbacite iz ishrane što više nezdravih namirnica i jedite više voća i povrća, žitarica, odnosno namirnica za koje znate da su organski uzgojene - bez dodatka hemikalija. Pijte puno vode jer ona ispire telo od otrova i popijte svaki dan probiotički jogurt jer sadrži tzv. dobre bakterije koje su odlične za zdravu probavu. Kod kozmetike pripazite šta kupujete i pokušajte da koristite onu s najmanje hemikalija u sebi, prirodno napravljenu. Kreme, šampone itd. možete da napravite i sami. Naviknite se da svaki dan vežbate barem pola sata jer to podstiče cirkulaciju i pojačano izbacivanje toksina iz organizma.

 

Samo 7 minuta za zategnuto telo i jako srce: Vežbe koje svi mogu da urade! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs