Neočekivana povezanost

Odlična vest za dame sa oblinama: Veća guza, inteligentnija deca!

Masnoće u tom delu su skladište za izgradnju bebinog mozga. Potrebno je jako mnogo ćelija masti da bi se izgradio nervni sistem, a masti s tih područja obogaćene su dokozaheksaenskom kiselinom (DHA) koja je važna komponenta ljudskog mozga
Medicina 19.01.2015. - 14:13h Autor: 24sata.hr
Foto: Shutterstock

Masnoće iz ženske guze i butina su nužne za razvoj bebinog mozga, utvrdili su naučnici sa američkog Univerziteta Pitsburg. Te ćelije masti direktno doprinose razvoju mozga tokom dojenja što znači da se zadnjica "ponaša" kao rezerva vitalnih hranjivih materija.

 

To ujedno objašnjava zašto žene teško gube kilograme upravo na tom području.

 

Brazilska guza - zategnite se brzinskim vežbama Alesandre Ambrozio! (VIDEO)

 

"Masnoće u tom delu su skladište za izgradnju bebinog mozga. Potrebno je jako mnogo ćelija masti da bi se izgradio nervni sistem, a masti s tih područja obogaćene su dokozaheksaenskom kiselinom (DHA) koja je važna komponenta ljudskog mozga", istakao je profesor Vil Lasek sa Univerziteta Pitsburg.

 

On je dodao da se čini da su žene razvile sposobnost nakupljanja masti na tačno određenim delovima sve dok dete ne dođe. Te ćelije su uvek tamo, ali se tokom trudnoće pokrenu tako da bebin mozak iz njih može da izvuče ono najhranjivije. Naučnici tvrde da žene s većim zadnjicama imaju inteligentniju decu.

 

Nasmejaće vas - OVDE pogledajte 10 problema koje imaju samo devojke sa većim guzama! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...