Neverovatno

Stručnjaci savetuju: Izbacite meso iz ishrane i smanjite simptome dijabetesa!

Oni tvrde da se može izlečiti čak i dijabetes tipa 2, ako iz ishrane izbacite meso i životinjske masti, a osim toga, smršaćete i smanjiti nivo holesterola
Medicina 03.01.2015. - 22:34h
Foto: Shutterstok

Nova istraživanja pokazuju da bi vam promena navika u ishrani mogla biti od velike koristi ako bolujete od dijabetesa.

 

Zašto je dijabetes tihi ubica, saznajte OVDE - Njegove simptome mnogi previde!

 

Naučnici idu toliko daleko da tvrde da se može izlečiti čak i dijabetes tipa 2, ako iz ishrane izbacite meso i životinjske masti. Vegetarijanska ishrana pomaže da se redukuje nivo ključnog proteina u krvi (HbA1c) - što je veći nivo tog proteina u krvi, veće su i šanse da će pacijent oboleti od dijabetesa, odnosno posledica koje on sa sobom nosi.

 

Nutricionistkinja Suzan Levin smatra da navike u ishrani imaju veću moć od tableta i da bi svi koji boluju od šećerne bolesti trebalo da se okrenu ovoj navici.

 

Kako promene u menstruaciji mogu da otkriju zdravstveno stanje, saznajte OVDE - 5 znakova za uzbunu koji zahtevaju posetu lekaru!

 

"Režim ishrane temelji se na povrću i voću, a osim što mogu drastično da smanje simptome dijabetesa, ljudi koji praktikuju ovakvu ishranu mogu i da izgube suvišne kilograme, poboljšaju stanje krvnog pritiska i smanje nivo holesterola u krvi" - objasnila je ona.

 

OVDE preuzmite recept za napitak koji snižava holesterol - Dobitna kombinacija kojom su i doktori šokirani!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs