Glumac (41) preminuo u strašnim mukama

Najstrašnije lice korona virusa: 95 dana ga lečili, amputirali nogu, spašavali srce - ništa nije pomoglo

Supruga brodvejske zvezde objavila tužnu vest

Medicina
Autor:
Najstrašnije lice korona virusa: 95 dana ga lečili, amputirali nogu, spašavali srce - ništa nije pomoglo
Foto: Profimedia

Zvezda Brodvoje Nik Kordero umro je nakon višemesečne borbe sa korona virusom. Imao je 41 godinu.

Kordero je umro u nedelju ujutro u bolnici u Los Anđelesu, gde je bio hospitalizovan više od 90 dana.

Iza sebe je ostavio suprugu Amandu, s kojom se oženio u septembru 2017. godine, i jednogodišnjeg sina Elvisa Eduarda.

"Bog sada ima još jednog anđela na nebu. Moj divni muž preminuo je jutros. Bio je okružen ljubavlju svoje porodice, koja mu je pevala i molila se za njega dok je nečujno napuštao ovu zemlju. Ja sam u neverici. Sve me boli. Moje srce je slomljeno. Ne mogu da zamislim naše živote bez njega. Nik je bio sjajna svetlost. Bio je svačiji prijatelj, voleo je da sluša, pomaže i razgovara. Bio je neverovatan glumac i muzičar. Voleo je porodicu i voleo da bude otac i muž. Elvisu i meni će nedostajati u svemu svakog dana", napisala je Amanda na Instagramu.

12 mesta na koja lekari nipošto ne bi otišli tokom epidemije korona virusa!

Amanda je 31. marta na ovoj društvenoj mreži otkrila da je njen suprug na intenzivnoj nezi zbog poteškoća sa disanjem i dijagnozom upale pluća. Nekoliko dana kasnije objavila je da njegovo stanje stabilno, ali lekari još uvek nisu mogli da utvrde uzrok njegovog stanja. Da puta je negativno testiran na korona virus, ali su lekari bili ubeđeni da je to to, i testirali su ga treći put. Treći put test je bio pozitivan.

"Nije mogao da ustane iz kreveta, bio je preumoran, nije imalo nimalo energije. To su bili jedini simptomi", rekla je Amanda tada.

Ipak, krajem marta simptomi su se pogoršali i počele su teškoće sa disanjem. Otišao je u bolnicu i odmah je smešten na intenzivnu negu. Već sutradan lekari su doneli odluku da ga stave na respirator.

"Rekao mi je da će ga staviti na mehaničku ventilaciju, da će biti u nesvesti i da ne zna kada će se probuditi i kada ćemo ponovo pričati", otkrila je supruga pokojnog glumca.

Oblozi doktora Zalmanova: Zašto Rusi smatraju da je ovo najbolji vid lečenja korona virusa kod kuće?

Stanje je krenulo na bolje, ali u drugoj nedelji aprila, sve se preokrenulo. Amanda je saznala da se njen suprug bori za život. Javljeno joj je da je pronađena infekcija u njegovim plućima zbog koje mu je temperatura skočila, pritisak drastično pao, a zdravlje srca se oštetilo. Oživljavali su ga i jedva su u tome uspeli.

Da stvar bude još gora, mašina koja je priključena da bi pomogla srcu i plućima, prestala je da šalje krv u njegovu desnu nogu. Lekari su morali da izvrše amputaciju, nakon koje je Kordero bio u kritičnom stanju.

Lekari su smatrali da će se ubrzo probuditi i da više neće biti potrebe za respiratorom.

Test na korona virus je ponovljen četvrti put, i opet je bio negativan. To je bio tračak nade da će se Kordero uskoro probuditi. Ipak, nekoliko sati kasnije, morali su da mu ugrade pejsmejker, jer srce više nije radilo kako treba.

Nekoliko dana kasnije, infekcija se iz pluća proširila na krv i Nik je dobio sepsu. Pluća su bila toliko oštećena da su na snimku izgledala kao pluća pušača koji puši 50 godina, iako je bio nepušač.

Doktor Vajs lečio je hiljade obolelih od korona virusa: Ljudi ne shvataju da jedna jedina stvar može da ih spasi!

Nik se ipak probudio 12. maja. Bio je izuzetno slab, toliko da nije mogao ni da otvori usta. I pored svih napora lekara, stanje pluća nije se popravljalo. usled komplikacija, Kordero je doživeo i dva mini moždana udara.

"On nije imao nikakvih zdravstvenih problema pre ovoga. Ne znamo kako je dobio korona virus, ali eto. Ova bolest ne pogađa samo stare. Moj muž je bio savršeno zdrav 41-godišnjak", kroz suze je rekla Amanda.

Nakon 79 dana lečenja, Amandi je konačno dozvoljeno da vidi muža. Nije mogao da se pomera ni da priča. Mogao je samo da odgovara sa Da ili Ne, pokretom očiju. Mišići su počeli da atrofiraju i mnogo je smršao.

Drugog jula lekari su mu izvadili pejsmejker i bili su uvereni da će stanje krenuti na bolje. Nažalost, Nik je preminuo 5. jula u ranim jutarnjim satima nakon 95 dana lečenja, izgubivši tešku bitku sa korona virusom i komplikacijama koje je izazvao.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs