Savet stručnjaka

Doktor Vajs lečio je hiljade obolelih od korona virusa: Ljudi ne shvataju da jedna jedina stvar može da ih spasi!

Svakom pacijentu dao je isti savet, i mnogi mu sada zahvaljuju

Saveti stručnjaka 01.05.2020. - 12:48h Autor: Stil.kurir.rs
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Doktor Ron Vajs (58) je lekar hitne medicnske pomoći i intenzivne nege, koji je aktivno učestvovao u lečenju pacijenata obolelih od korona virusa u Nju Džerziju.

 

Za sve to vreme video je hiljade obolelih i otkriva da je svakome od njih davao jedan isti savet.

"Ovo je pravi momenat da promenimo način života, naročito kada je reč o ishrani. Većina obolelih već ima neko hronično stanje, bilo da je u pitanju gojaznost ili srčane bolesti, dijabetes ili astma. Ono što me najviše brine jeste to što je većina pacijenata potpuno nesvesna u kolikom je riziku da zbog postojećih bolesti ima tragičan ishod bolesti.

 

Još više me brine to što nisu svesni kako neke jednostavne promene u načinu života mogu da snize rizik. Tačnije, promena u sihrani može praktično da preokrene tok bolesti i to veoma brzo, i učini da se stanje značajno poboljša.

 

Preporučujem ishranu zasnovanu na biljkama, ali to ne podrazumeva samo da jedete malo više povrća. Ključ je u tome da u većoj količini jedete one biljke koje mogu da vam pomognu, a da konzumiranje prerađene i hrane životinjskog porekla snizite na minimum. 

 

Postoji hrana koja može da podigne sposobnost vašeg imuniteta da vas odbrani od virusa. Oni koji su me poslušali, svakodnevno mi zahvaljuju.

 

Korona virus osim pluća napada i ove organe: Na jednom ostaje trajna šteta!

foto: Shutterstock

Prva namirnica koju preporučujem je beli luk, čije jedinjenje alicin naše ćelije čini sposobnijim da ubijaju "neprijatelje" i igra jaku ulogu u sprečavanju citokinske oluje, koja može da dovede do otkazivanja pluća i potrebe za respiratorom.

 

Pečurke sa druge strane povećavaju količinu antitela u našoj pljuvački. Krstasto povrće (posebno kelj slačica) nema konkurenciju - puni su su molekula koji se vezuju za limfocite u crevima i aktiviraju ih kako bi postali sposobniji da se odbrane od "napadača".


To je hrana koju ja jedem svakog dana. Nisam vegan, ali jedem puno povrća koje me čini zdravim. Upamtite da veganska ishrana može biti jedan od uzroka dijabetesa, hipertenzije i gojaznosti, dok "normalna" ishrana puna zdravih biljaka može da zaustavi bolesti, neke čak i da potpuno izleči.

 

Pored zdrave ishrane, savetujem pacijentima da dišu što više svežeg vazduha, da borave u prirodi, da slušaju smirujući cvrkut ptica. Vratimo se prirodi - naše zdravlje iz nje potiče", poručuje doktor Vajs.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...