izneli svoje mišljenje

Kineski naučnici: Malo je verovatno da će korona virus ikad nestati, evo zašto!

Naučnici kažu da nema dokaza da će visoke letnje temperature zaustaviti širenje virusa 

Medicina
Autor:
Foto: Profimedia

Korona virus se neće uništiti već će postati sezonska bolest, kažu kineski naučnici

 

Oni su se tako složili sa većim bojem svetskih stručnjaka koji kažu da će se Covid-19 povremeno vraćati, poput gripa, piše Bloomberg.

 

Malo je verovatno da će virus nestati poput SARS-a (Teški akutni respiratorni sindrom) pre 17 godina, s obzirom na to da se neki ljudi zaraze, a da ne osete simptome, poput groznice.

 

Ta grupa asimptomatskih prenosioca otežava potpuno zaustavljanje zaraze", rekli su naučnici iz Pekinga.

 

Kada je reč o SARS-u, oni koji su se zarazili ozbiljno su se razboleli. Ali, kada su se samoizolovali, virus je prestao da se širi.

 

S druge strane, Kina još uvek pronalazi asimptomatske nosioce novog korona virusa, a smatra se da je epidemiju stavila pod kontrolu.

 

"Ova epidemija će verovatno dugo da živi među ljudima,  postaće sezonska bolest i preživeti u ljudskim telima", rekao je Jin Kui, direktor Instituta za patogenu biologiju pri Kineskoj akademiji za medicinsku nauku.

 

Naučnici i vlade širom sveta se vode tezom da je malo verovatno da će virus nestati , uprkos samoizolaciji koje su uništile svetsku ekonomiju.

 

Lekari otkrili najraniji znak korone: Pre nego što se virus razvije, javlja se ovaj simptom!

foto: Shutterstock

 

Entoni Fauci sa Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti Sjedinjenih Američkih Država Anthony kaže da bi COVID-19 mogao postati sezonska bolest. Kao dokaz te tvrdnje naveo je da se slučajevi zaraze počinju javljati u zemljama na južnoj hemisferi.

 

"Virus je osetljiv na toplotu, ali pričamo o izlaganju istoj temperaturi od 56  Celzijusa na 30 minuta. Temperature nikada nisu toliko visoke", rekao je Vang Guiqiang, šef odeljenja za zarazne bolesti u Prvog bolnici Univerziteta u Pekingu.

 

Korona virus uzrokuje i ovu opasnu bolest kod dece?! Svetski stručnjaci strahuju!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...