izneli svoje mišljenje

Kineski naučnici: Malo je verovatno da će korona virus ikad nestati, evo zašto!

Naučnici kažu da nema dokaza da će visoke letnje temperature zaustaviti širenje virusa

Medicina
Autor:
Kineski naučnici: Malo je verovatno da će korona virus ikad nestati, evo zašto!
Foto: Profimedia

Korona virus se neće uništiti već će postati sezonska bolest, kažu kineski naučnici.

Oni su se tako složili sa većim bojem svetskih stručnjaka koji kažu da će se Covid-19 povremeno vraćati, poput gripa, piše Bloomberg.

Malo je verovatno da će virus nestati poput SARS-a (Teški akutni respiratorni sindrom) pre 17 godina, s obzirom na to da se neki ljudi zaraze, a da ne osete simptome, poput groznice.

Ta grupa asimptomatskih prenosioca otežava potpuno zaustavljanje zaraze", rekli su naučnici iz Pekinga.

Kada je reč o SARS-u, oni koji su se zarazili ozbiljno su se razboleli. Ali, kada su se samoizolovali, virus je prestao da se širi.

S druge strane, Kina još uvek pronalazi asimptomatske nosioce novog korona virusa, a smatra se da je epidemiju stavila pod kontrolu.

"Ova epidemija će verovatno dugo da živi među ljudima, postaće sezonska bolest i preživeti u ljudskim telima", rekao je Jin Kui, direktor Instituta za patogenu biologiju pri Kineskoj akademiji za medicinsku nauku.

Naučnici i vlade širom sveta se vode tezom da je malo verovatno da će virus nestati , uprkos samoizolaciji koje su uništile svetsku ekonomiju.

Lekari otkrili najraniji znak korone: Pre nego što se virus razvije, javlja se ovaj simptom!

foto: Shutterstock

Entoni Fauci sa Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti Sjedinjenih Američkih Država Anthony kaže da bi COVID-19 mogao postati sezonska bolest. Kao dokaz te tvrdnje naveo je da se slučajevi zaraze počinju javljati u zemljama na južnoj hemisferi.

"Virus je osetljiv na toplotu, ali pričamo o izlaganju istoj temperaturi od 56 Celzijusa na 30 minuta. Temperature nikada nisu toliko visoke", rekao je Vang Guiqiang, šef odeljenja za zarazne bolesti u Prvog bolnici Univerziteta u Pekingu.

Korona virus uzrokuje i ovu opasnu bolest kod dece?! Svetski stručnjaci strahuju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs