Pozitivne misli čine život lepšim

Istrenirajte mozak da misli samo pozitivno: Neurolog Tara Svart otkriva trikove za život bez stresa!

Lakše je nego što mislite

Medicina 06.09.2019. - 19:09h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Profimedia

Složićete se da odgovor na ovo pitanje nije jenostavan, ali srećom poslednjih nekoliko decenija neurohirurzi su se ozbiljno bavili proučavanjem mozga i načina na koji on funkcioniše, i imaju vrlo zanimljive odgovore na ovo pitanje.

 

Doktorka Tara Svart ima 6 saveta koji će, kako ona tvrdi, da doprinesu boljem radu mozga, većoj koncentraciji i održavanju pozitivnih misli.

 

Savet 1

 

Pravilna ishrana je gotovo uvek ključ za rešavanje problema. Doktorka savetuje da u ishranu ubacite sledćih 5 namirnica: losos, avokado, jaja, orasi i žitarice, kao i palmino i maslinovo ulje.

 

Prema njenim rečima, uprkos činjenici da je ljudski mozak težak samo jedan do dva kilograma, on apsorbuje do 20-30% hranljivih materija koje ulaze u organizam, a glukoza je dragocen resurs za normalno funkcionisanje mozga.

 

Lekovitost ove kombinacije nema granice: Beli luk i limun mogu da izleče ovih 13 tegoba dok se okrenete! (RECEPT)

Savet 2

 

Dobar i kvalitetn san je neophodan za pravilno funkcionisanje mozga. Da bi se potpuno opustio i oterao negativne misli mozgu je potreban san u trajanju od 7 ili 8 sati.

 

Savet 3

 

Hidriranje igra ključnu ulogu. Trudite se da unosite dovoljnu količinu vode u organizam. Preporučuje se pola litra na svakih 15 kg telesne težine.

 

Savet 4

 

Kiseonik je važan za funkcionisanje, ne samo  mozga, već i svih ostalih organa. Trudite se da pravilno dišete. Kada kaže pravilno, doktorka Tara, misli na duboke udisaje koji će obezbediti dotok kiseonika u mozak. Ovaj mali trik daje odlične rezultate. Pomaže da se smanji nivo stresa i prevaziđu situacije u kojima nervoza dominira.

 

Savet 5

 

U idealnom slučaju trebali biste da se pređete tokom dana, u proseku oko 10 000 koraka.

 

Savet 6

 

Naučno je dokazano da svakodnevne 12-minutne seanse meditacije smanjuju nivo hormona stresa u krvi, povećavajući izlaganje između instinktivne i emocionalne reakcije i načina na koji ćete postupiti ili o čemu ćete početi da razmišljate.

 

Spasite nečiji život: Ovo je siguran način da otkrijete da li je neko pod uticajem alkohola!

 

Laura Norton je smršala neverovatnih 20 kilograma: Iz ishrane je izbacila samo jednu namirnicu!

 

(stil.kuri.rs)

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...