Obavezno isprobajte

Izlečite upalu sinusa u 3 koraka: Posle ovog ćete zaboraviti na maramice, alergije i antibiotike!

Oni ljudi koji imaju sinusne infekcije, znaju koja je to muka. Međutim, postoje narodni lekovi koji pomažu bolje od antibiotika

Medicina
14:25h Autor:
Izlečite upalu sinusa u 3 koraka: Posle ovog ćete zaboraviti na maramice, alergije i antibiotike!
Foto: Profimedia

Sinusne infekcije česta su pojava sve većeg broja ljudi. I dok zapadna medicina ovakve infekcije leči antibioticima, steroidima, antiinflamatornim lekovima, a u nekim slučajevima i operacijom.

Donosimo vam 14 prirodnih lekova za lečenje sinusne infekcije:

Prvi korak: Lečite simptome

Pijte mnogo vode, vrele supe, čaja bez šećera - uopšteno hidrirajte organizam. Izbegavajte kofein, alkohol, pušenje....

Sve ove supstance dehidriraju organizam uzrokujući zgrušavaju sluz i zapušavaju već upaljene disajne puteve.

Rastvorite višak sluzi: jedite reh ili ljute paprike koje će otvoriti vaše disajne puteve i rastvoriti sluz. Najbolje je da u čaši rastvorite malo jabukovog sirćeta sa vodom i to popijete svako jutro. Ovaj napitak razgrađuje sluz u sinusima.

Masirajte lice - ako vam ne pomaže gore navedeno, obavezno masirajte lice oko sinusa i na taj način pokušajte da stimulišete prirodno otpušavanje sinusa.

Inhaliranje sa parom - Pokušajte sa starim dobrim inhaliranjem nad šerpom vode u koju ste stavili kapi eukaliptusa. Para će razgraditi sluz u sinusima i pomoći će vam da normalno dišete.

Ispiranje slanom vodom - Ako ste skloni čestim infekcijama, obavezno nos i sinuse ispirajte rastvorom slane vode ili fiziološkim rastvorom. U špric uzmite oko 3ml fiziološkog rastvora i naglo ga ušpricajte u nos.

Kurkuma: ovaj začin sadrži prirodni antiinflamatorni kurkumin koji je u stvari antioksidans. Kada skuvate topao čaj od ovog začina dobićete čiste sinuse.

Jabukovo sirće: u šolju tople vode dodajte 3 kašike jabukovog sirćeta pa taj napitak uzmite tri puta dnevno. Ovaj čaj će vam pomoći da rastvorite sluz u sinusima i "prodišete" punim plućima. Jabukovo sirće će vam pomoći i da se izborite sa infekcijama.

Začepljen nos i sinusi: 8 načina da opet prodišete!

foto: Profimedia

Drugi korak: Popravite imunitet

Jak imunitet može da podnese sve, pa i alergijske napade koji neće da se završe upalom sinusa i teškim infekcijama. Stoga je obavezno da radite na jačanju imuniteta.

Naša preporuka je da uzimate Vitamin C u što većim količinama, a najbolje je da ga u telo unosite u vidu namirnica bogatih istima. Svakodnenvo ispijajte limunadu, jedite što više svežeg voća i povrća a najviše jedite mladi crveni i beli luk.

Riblje ulje je davno zaboravljeni lek koji smo kao deca obavezno pili. Danas ga možete naći u kapsulama ili perlicama koje se rastvaraju u želucu. Tako ćete izbeći odvratan ukus ovog ulja, a pri tome ćete osnažiti telo Omega 3 masnim kiselinama.

Ulje origana

Rastvorite samo jednu kap ulja origana u šolju čaja ili čašu soka i to je sasvim dovoljno da osnažite organizam. Ulje origana sadrži antibiotičak, anti virusna i anti gljivična svojstva. Ovo ulje može i da se udiše kako bi otpušilo sinuse.

Čaša tople vode sa limunom svako jutro: Svi znate za ovaj napitak, ali ne znate koliko je zapravo dobar!

foto: profimedia

Treći korak: Eliminišite uzročnike alergije

Ako patite od alergije, na vreme ustanovite na šta ste alergični pa koristite odgovarajuću terapiju. Redovno čistite kuću od prašine, grinja i buđi. Ne provetravajte kuću kasno uveče i rano ujutru.

Redovno menjajte posteljinu i umivajte se čim uđete u kuću. Kosu perite što češće možete, kao i garderobu jer se alergen iz vazduha zadržavaju upravo na kosi i odeći.

Ako ispratite ove korake možete da zaboravite maramice i sinusne infekcije.

Nikako nemojte da ignorišete upalu sinusa: Evo zašto!

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs