obratite pažnju

Nikako nemojte da ignorišete upalu sinusa: Evo zašto!

Ukoliko se adekvatno ne leči, ovo stanje može postati problematično, naročito što svakoga od nas glavobolja sprečava da funkcioniše kako treba.

Saveti stručnjaka 30.01.2019. - 12:39h Autor: lepotaizdravlje.rs
Foto: Shutterstock

Imate česte glavobolje, otečeni ste i ne možete da dišete na nos, ali nemate nikakve druge simptome gripa i prehlade? Možda zato što se i ne radi o njima.

 

Često je uzročnik ovakve glavobolje sinusitis, za koji ne smatramo da je nešto ozbiljno i računamo da će proći sam od sebe, ali nije uvek tako.

 

Akutni sinusitis najčešće je uzrokovan prehladom, dok su ostali uzročnici bakterije, alergije i gljivične infekcije. Ovaj problem možete prepoznati po otežanom disanju, otečenom licu i području oko očiju, a može se javiti i glavobolja u čeonom delu glave.

 

Začepljen nos i sinusi: 8 načina da opet prodišete!

foto: Shutterstock

Nos koji curi u kombinaciji sa bolom i osećajem pritiska može biti indikator sinusitisa, stanja izazvanog upaljenim i otečenim sinusima. Ovaj bol se uglavnom pojača kada se osoba nagne glavom prema dole, a ako traje duže od 3 dana i uz to dobijete temperaturu, potrebno je da se obratite lekaru.

 

Ako se ovakva upala ne izleči kako treba, postoji mogućnost da se ponavlja. Ako se pojavi više od 4 puta godišnje ili traje oko 3 meseca, sinusitis je definisan kao hroničan.

 

Prvi simptomi sinusitisa su nosni kanali koje je zapušila sluz. U vlažnim nosnim kanalima, u kojima nema dovoljno vazduha lako se razvijaju bakterije koje su uzročnici ove bolesti, i mogu dovesti do upale.

Ovo stanje može biti izazvano infekcijom, ali i nosnim abnormalnostima, poput devijacije, izraslina na nosu ili nepravilnog oblika nosne šupljine.

Potrebno je pratiti svoje stanje i adekvatno ga lečiti uz konsultaciju lekara, jer je konstantna glavobolja uz otežano disanje dobro poznat neprijatelj na putu da normalno funkcionišemo u toku jednog dana.

 

Glavobolja vam ne da mira: Uz pomoć ove 4 tehnike oslobodićete se bolova!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...