Plavi ili cvetni čaj "Butterfly pea" poznat je pre svega po svojoj jarkoj nijansi. Boja zaista deluje magično, ali ovo ne umanjuje vredna svojstva ovog napitka. Biljni čaj bez kofeina dobija se od cvetnih latica ili čak od cele biljke koja se naziva i „krila goluba“.

Ovaj cvet je posebno popularan u azijskim zemljama, uključujući Tajland, Indiju, Maleziju, Vijetnam i Burmu. Pupoljci se beru rano ujutro, zatim se osuše tako da ostane malo vlage. Nakon kuvanja, cvetovi menjaju boju vode: od plavkaste do svetloplave. Ako čaju dodate druge sastojke poput začina, limunovog soka ili limunske trave, boja će postati ružičasta ili čak ljubičasta. Ovaj napitak je podjednako dobrog ukusa i hladan i vruć. U ajurvedskoj medicini sam cvet je ocenjen kao umirujuća biljka koja poboljšava pamćenje i ublažava stres.

Sama boja kao antistres terapija.